Sport

2010.06.04. 12:34

Balhé Devecserben! Igazi csatatér volt a focipálya

Megyei körkép - Rendkívül kiélezett a küzdelem a labdarúgó megyei első osztály szezonhajrájában. Még két forduló van hátra és a harc sajnos nemcsak a pályákon, hanem azokon kívül is zajlik.

Horváth Gábor

Szerdán lejátszották a 25. fordulóból elhalasztott Devecser-Balatonfüred mérkőzést (1:1). A listavezető BFC és az ötödik helyezett kőkemény találkozót vívott és a meccs után elszabadultak az indulatok.

- Igazi csatatér volt a pálya - nyilatkozta felháborodottan a Naplónak Pető Tamás. A balatonfürediek volt válogatott játékosa elmondta: már a mérkőzés közben is berohant egy hazai szurkoló a játéktérre, azt követően pedig tömegverekedés tört ki.

- Hosszú pályafutásom allatt még soha nem tapasztaltam ilyet. A drukkerek berohantak és szabályosan megtámadtak minket, ráadásul nemcsak tőlük kellett tartanunk, hanem a rendezőktől is meg kellett védenünk magunkat. Az öltözőbe is bejöttek utánunk. Azt gondolom, hogy szervezett akcióról volt szó, hiszen a hazaiak edzője magához hívta a játékosait, hogy ne menjenek be az épületbe. Ki kellett hívnunk a rendőröket, hogy el tudjuk hagyni a pályát  számolt be az eseményekről a korábban a magyar NB I mellett hét esztendőn át Hollandiában profiskodó futballista.

- Én még Újpest játékosként is el mertem menni a Fradi-pályára, és sosem ért attrocítás, nem gondoltam volna, hogy Devecserben ilyesmi történik velem. Ahogy hallom, nem az első és nem a második eset ez azon a pályán. Meg fogjuk tenni a megfelelő jogi lépéseket - mondta Pető Tamás, hozzátéve: az sem volt túl elegáns a házigazda részéről, hogy a meccs előtt pályára lépő balatonfüredi ifjúsági csapat játékosainak belépőt kellett vásárolniuk a felnőtt találkozóra.

A devecseriek szakosztály-vezetője, Heizler Gábor megkeresésünkre elmondta: a mérkőzés a 80. percig felfokozott hangulatban, de normális mederben zajlott.

A 83. percben aztán az egyik szurkolónk beszaladt a pályára, de nem történt semmi tettlegesség, gyorsan levitték. A lefújás pillanatában viszont az ellenfél edzője, Lantai Balázs a játékvezető felé szaladt, az egyik rendezőnk megpróbálta megállítani, erre ő megütötte. A kispadnál valóban vitába keveredtek a füredi játékosokkal a drukkereink. Az öltözőépületben azért tört ki a balhé, mert a bevonuló vendégek közül az ajtóban álló ifjúsági játékosunknak azt mondta valaki, hogy menj arréb te büdös cigány.

Heizler Gábor hozzátette, a két egyesület között tavaly óta van egy alapfeszültség. 

- Az előző szezonban a füredi szereplésünk után a hazaiak a tudósításba azt diktálták be, hogy devecseriek közül jó: Kalányos. Nálunk nincs ilyen nevű játékos, úgyhogy gondolom, ez az etnikai hovatartozásra utaló tréfa lehetett. Később elnézést kértek, így nem is foglalkoztunk ezzel, de legutóbb amikor ott játszottunk, olyan megjegyzésekkel fogadtak bennünket, hogy köcsög lomisok, síléccel jöttetek?

A devecseri szakosztály-vezető befejezésül megjegyezte, elismerik, voltak hiányosságok a meccs rendezésbén, ám úgy vélik, ha vendégek nem provokálnak, nem történt volna ilyesmi.

A rendőrség arról tájékoztatta a Naplót, hogy valóban kimentek a helyszínre, ám intézkedés nem történt. A Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség természetesen vizsgálja az ügyet, amelynek tárgyalása jövő héten keden lesz.

A hétvégén az utolsó előtti fordulót (mindegyik mérkőzés vasárnap 17 órakor lesz) rendezik a megyei első osztályban.

Párosítások, Devecser (5.)-Csetény (13.): A devecserieknek még van esélyük a negyedik hely megszerzésére, a Csetény pedig a kiesőzónától menekül, hiszen az NB IIIból kiesőkvisszatérők miatt még bajba kerülhet a gárda.

Taliándörögd (3.)-Gyulakeszi (15.): A még a bajnoki címért is versenyben lévő Taliándörögd négy meccse veretlen és mostanában nem szokott kegyelmezni az alsóházi csapatoknak, erről a Csabrendek és a Csetény tudna mesélni. A Gyulakeszi már biztos kieső, ráadásul legutóbbi két bajnokiját elveszítette.

Tapolca (7.)-Ajka Kristály (4.): A múlt héten folytatódott a tapolcai hullámvasút, az előző fordulóban ismét völgyben volt az exharmadosztályú alakulat, ám hazai környezetben régóta nem kapott ki, így akár a jó formában lévő Kristályra is veszélyes lehet.

Öskü (9.)-Úrkút (2.): A második úrkútiak nemcsak a minimálisra csökkent hátrányuk (egy pont az éllovas Füreddel szemben) miatt kerültek ismét közel a bajnoki cím megkaparintásához (erről bővebben keretes írásunkban). A legutóbb féltucat találatig jutó Öskü négy hete veretlen.

Ajka-Padragkút (8.)-Alsóörs (14.): A Padragkút a múlt héten folytatta remek szériáját, a gárda hat meccset nyert zsinórban. Az előző körben vereséget szenvedő Alsóörsnek még nagy szüksége van a pontokra.

Herend (12.)-Csabrendek (16.): A sereghajtó csabrendekiek hosszú idő óta képtelenek pontot szerezni, de a Herend is komoly pofonba szaladt bele a legutóbb. A hazaiak a többi alsóházi együtteshez hasonlóan még nem érezhetik biztonságban magukat.

Pét (10.)-Ugod (6.): A Pét három hete nem kapott ki, az ugodiak a múlt heti győzelmükkel egy hosszú negatív szériát zártak le. Kiélezett, izgalmas küzdelemre lehet számítani.

Peremarton (11.)-Balatonfüred (1.): A devecseri döntetlen után egy ponttal vezeti a tabellát Füred, amely karnyújtásnyira van a bajnoki címtől, ám a zöld asztalnál ez még megváltozhat (lásd keretes írásunkban). 

A Balaton-partiaknak mindenesetre minkét hátralévő mérkőzésüket be kell húzniuk és ez a kiesés elől menekülő, régóta nyeretlen Peremarton számára nem túl jó előjel.

A bajnokság jelenlegi állása: 1. Balatonfüred 66 pont, 2. Úrkút 65, 3. Taliándörögd 62, 4. Ajka Kristály 48, 5. Devecser 47, 6. Ugod 44, 7. Tapolca 40, 8. Ajka-Padragkút (egy meccsel kevesebbet játszott) 39, 9.Öskü 37, 10. Pét 36, 11. Peremarton 34, 12. Herend 33, 13. Csetény 31, 14. Alsóörs 30, 15. Gyulakeszi (egy meccsel kevesebbet játszott) 19, 16. Csabrendek 5.

A megyei labdarúgó szövetség fegyelmi bizottsága jövő héten kedden a 28. fordulóban rendezett Balatonfüred-Herend mérkőzést (5:0) is vizsgálja.

A találkozón a hazaiak egyik labdarúgója, Bognár Péter, úgy tűnik, jogosulatlanul (öt sárga lap után) szerepelt. Amennyiben a hiba bebizonyosodik, elveszik a Balaton-partiaktól a három pontot, ami azt jelenti, hogy az együttes lecsúszik az első helyről és nagyon nehéz helyzetbe kerül a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!