Sport

2010.06.04. 14:14

FC Ajka: Irány a negyedik!

Ajka - A Tatabánya elleni hazai győzelem után ezúttal idegenben is a három pont megszerzésére törekszik az FC Ajka a labdarúgó NB II utolsó előtti fordulójában.

Novothny Ottó

Az ajkaiak múlt heti győzelmükkel megadták maguknak a lehetőséget, hogy a tabellán a jelenlegi 5. helyről még egyet lépjenek előre. Ehhez a kiesés ellen küzdő Hévízt kell idegenben megverni.

- Rendben volt minden a Tatabánya ellen - mondta Artner Tamás, az FC Ajka mestere. - Megérdemelten nyertünk és megyünk tovább.
 
- A Hévíz az életéért fog harcolni.

- Tisztában vagyunk vele, hogy számukra ez az utolsó lehetőség életben tartani a bennmaradás reményét. Ennek megfelelően nyilván nagyon motiváltak lesznek. Ha mi higgadtak tudunk maradni, akkor megvalósíthatjuk céljainkat és elhozzuk a három pontot.
 
- A múlt héten a Siófok bajnoki címe mellett tette le a voksát.

- Azóta változott a helyzet, most már a Gyirmót kezében van a lehetőség. Azt gondolom egyébként,  hogy az elmúlt két esztendő alapján ők is megérdemelnék a feljutást.
 
- A következő szezonban lesz megyei riválisuk is.

- Gratulálunk a veszprémieknek és biztosan sokan lesznek a két csapat meccsén majd, mint ahogy az sem hátrány, hogy keveset kell utazni. Ez a jövő, most azonban még a hévízi fellépésre koncentrálunk.

- Befejeződtek a beszélgetések, szóban megegyezetünk - számolt be a legfrissebb hírekről Kaibás Dezső, az ajkai klub elnöke. 

- Hétfőn írásban is véglegesítünk mindent. Egy kivétel akad: Kaj András kapott néhány nap gondolkodási időt, mivel munkahelyi, családi okok miatt számára kissé macerás a bejárás.
 
- Hamarosan újabb tárgyalások kezdődnek.

- Így igaz, de ez már az új keret kialakítását érinti. A szombathelyi vonal nyitott, de további lehetőségeket is keresünk.
 
- Állandóan visszatérő probléma a kevés néző.

- Azt hiszem, hogy ebben részben a csapat is hibás, hiszen hazai mérkőzésein általában hiányzott a tűz, így emiatt nem voltak közönségvonzóak ezek a találkozók. Jó lenne ezen támadóbb szellemű, izgalmasabb focival változtatni. Ugyanakkor megérkeztek azok az ülőlapok, melyekkel kissé komfortosabbá szeretnénk tenni a lelátónkat. Próbálkozunk ezen a területen is, reméljük, hogy siker koronázza erőfeszítéseinket.

Az FC Ajka az ötödik a tabellán 41 ponttal, a hévíziek a 14. helyen állnak hússzal. Az őszi mérkőzésen 2:0-ra nyertek a hazaiak, Subicz a 4., Mihalecz a 85. percben szerzett gólt.

A góllövőlistát Mihalecz Péter vezeti 19 találattal, hat góllal előzi meg siófoki riválisát. Ugyanezen a listán Subicz és Pákai a következő ajkaiak, ők négy-négy alkalommal vették be az ellenfelek kapuját. A Tatabánya a hétvégén szabadnapos lesz, tehát az ajkaiak egypontos hátránya ledolgozható. 


 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!