Sport

2010.06.11. 10:30

Nelson Mandela mégsem vesz részt a megnyitón

Johannesburg - Az eredeti tervvel ellentétben, dédunokája halála miatt mégsem lesz jelen a Dél-afrikai Köztársaság és Mexikó futballválogatottjának péntek délutáni világbajnoki nyitómérkőzésén, sem az azt megelőző ünnepségen Nelson Mandela.

MTI

Az ország 91 éves, Nobel Béke-díjas fekete vezetőjének távolmaradásáról az exelnök ügyeit intéző alapítvány hivatalos közleményben tájékoztatta a vb szervezőit és a nemzetközi közvéleményt.

"Nem lenne helyénvaló, hogy részt vegyen a megnyitóünnepségen" - áll a dokumentumban, amelyben hozzáfűzik: "biztosak vagyunk benne, hogy a dél-afrikaiak és az egész világ megérti a döntést, és együtt érez Mandelával és családjával ez után a tragédia után".

Zenani Mandela, aki szerdán ünnepelte 13. születésnapját, és egyike volt Nelson Mandela kilenc dédunokájának, péntek hajnalban halt meg közlekedési balesetben azt követően, hogy több családtagjával ott volt a vb-t felvezető nagy koncerten, a sowetói Orlando Stadionban. Az alapítványnak a tragédia részleteire ki nem térő közlése szerint más sérültje nem volt a balesetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!