Sport

2010.07.08. 04:26

A dobogó legtetején a pápai erős emberek

Pápa - Ásotthalom volt a házigazdája az idei ifjúsági és junior országos fekvenyomó-bajnokságnak, melyen a Pannonia PSE erős emberei remekül teljesítettek.

Novothny Ottó

A pápai Pannonia Power SE fiataljai közül többen is a dobogó legtetején fejezték be a vetélkedést. Érdekesség, hogy az ifjak a Pápa környéki településekről, (elsősorban Magyargencsről és Szanyról) járnak be a gyakorlásokra a városba.

Közülük Teke Adél mindkét korosztályban dobogóra lépett 82.5 kg-os súlycsoportban. A két kategóriában valamennyi ellenfelét maga mögé utasítva szerezte meg az aranyérmet, ami a hatodik országos bajnoki címe a hölgynek. Teke meghívást kapott az erőemelő-világbajnokságra, hiszen produkciójával a harmadik helyre ugrott előre a világranglistán.

A fiúknál klubtársa Dani Balázs volt a szám esélyese. Ennek ellenére rontott fogással kezdett, majd másodszor sikerült a 150 kg-ot teljesítenie, ami első helyet jelentett számára (csaknem húsz kilóval előzte meg a második helyezettet). Dani ezután a 165 kg-os új országos csúccsal próbálkozott, de a 15 kg-os ugrás túl nagynak bizonyult.

A mázsás személyiségek vetélkedésében Simon Péter úgy végzett a második helyen, hogy vetélytársa is 177.5 kg-ot nyomott ki, ám 30 dekával könnyebb testsúlya miatt megelőzte a pápai fiatalembert.

A 110 kg-osok között is pápai győzelem született: Feigl István harmadik fogására 175 kg-ot teljesített, ami tökéletesen elég volt arra, hogy felállhasson a dobogó tetejére. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!