Sport

2010.07.20. 09:47

Futball bundabotrány - Magyarországon több csapat és személy neve merült fel

Budapest - Magyarországon több csapat és személy neve merült fel a nemzetközi labdarúgó bundabotrányban, de sem a számokról, sem a mérkőzésekről nem beszél egyelőre a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), amelyet annak kapcsán keresett meg az MTI, hogy külföldi hírügynökségek múlt heti jelentése szerint a korábbi 200 helyett 270 mérkőzés, köztük a 13 helyett 14 magyarországi találkozó szerepel a bochumi ügyészség vizsgálati anyagai között.

MTI

"A nyomozás érdekeire hivatkozva jelenleg az ügyben nem kívánunk személyeket, csapatokat vagy mérkőzéseket megnevezni. A nyomozás során egyébként folyamatosan zajlanak a kihallgatások és egyéb nyomozati cselekmények" - tartalmazza a NNI keddi válaszlevele. A tájékoztatásból nem derül ki, hogy gyanúsítás történt-e. 

Az NNI arról is beszámolt, hogy folyamatosan együttműködnek a külföldi társszervekkel. Emlékeztettek: a német társhatóságok megküldték a magyar rendőröknek azokat a nyomozati iratokat, amelyek magyarországi vonatkozásúak.  

A magyar rendőrség tavaly decemberben indított nyomozást a futball bundabotrányban vesztegetés vétsége és más bűncselekmények gyanúja miatt. A múlt heti adatok szerint Németországban (8), Svájcban (3), Törökországban (körülbelül 70) és Horvátországban (22) vettek őrizetbe embereket a bundabotránnyal összefüggésben.

Mészáros Norbertet 2011 végéig, míg Vukasin Poleksicet 2012. június 30-ig eltiltotta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága első fokon, miután a testület szerint a bajnok és Magyar Kupa-győztes Debrecen két játékosa nem tett eleget a jelentési kötelezettségének, amikor megpróbálták őket megvesztegetni az együttes tavalyi nemzetközi kupamérkőzésein. A két futballista fellebbez a döntés ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!