Sport

2010.07.21. 14:44

Sztáredző érkezik - Nyári Sándor trénerrel hosszú távra terveznek

Veszprém - Komoly változásokon ment át a Company VRC bajnoki negyedik helyezett férfi röplabda együttese: az új idényben új helyre költözik a csapat, új edző, hazánk egyik legismertebb trénere, Nyári Sándor veszi át a társaságot és a keret két új játékossal erősödik.

B. Virág Rita

A Company VRC férfi röplabda együttese fennállása legnagyszerűbb sikerét könyvelhette el az előző szezonban, hiszen az Extraligában negyedik helyen végzett. Az idény zárultával azonban a játékos-edző Szabó Gábor megvált az együttestől. A nyári szünet alatt a pótlása jelentette a legnagyobb kihívást a klub vezetőségének.

- Kezdjük azzal, hogy a felnőtt csapat a Táncsics iskolából átköltözik a Lovassy gimnázium mindent igényt kielégítő új tornacsarnokába. Minimális tartozásunk van még a Táncsics felé, ezt szeretnénk mielőbb kiegyenlíteni, de augusztusban az edzéseket már a Lovassyban szeretnénk elkezdeni - hangsúlyozta Jánosik Gergely, a Company VRC elnöke.

- Az utánpótlást illetően is fontos változásokról kell beszámolnunk, hiszen ismét a fedélzeten köszönthetjük Holdinger Szilárd edzőt, aki egy évnyi kihagyás után veszi át a junior és az ifjúsági csapatot. A serdülőkkel továbbra is Czintula Mihály foglalkozik majd.

- Sajnos a névadó szponzorunk nem tud olyan mértékű támogatást adni, mint az előző évben és ennek két oka van. Az egyik a kedvezőtlen gazdasági helyzet, a másik pedig az, hogy segítőink úgy érzik, nem lehet előbbre lépni, hiába erőlködnek, mert a város részéről, az eredményeink dacára, semmilyen megbecsülést nem kapunk. Így aztán szűkösebb keretből kell gazdálkodnunk a 2010/11-es idényben, ami igencsak megnehezíti a helyzetünket - húzta alá a klubvezető.

Jánosik Gergely elmondta még, a csapatot két új játékossal erősítenék meg, de itt a helyzet még nem egyértelmű. Mindkét röplabdást az NB I-es Sümegtől szeretnék leigazolni. Németh Zoltán szélsőütővel már meg is állapodtak, azonban a korosztályos válogatott Kaposi Tamást nem akarja egyesülete elengedni, így még tartanak a tárgyalások.

A legfontosabb csapatot érintő hír természetesen az edző kérdése. A VRC-nél semmit sem szeretnének a véletlenre bízni, így hazánk egyik legelismertebb szakemberét kérték fel a szakmai munka vezetésére.

- Igen közel állunk a szerződés kötéshez Nyári Sándorral, hazánk egyik legelismertebb röplabda edzőjével. Szeretnénk továbbvinni a Szabó Gábor által megkezdett kiváló szakmai munkát. Szeretnénk továbbfejlődni és megerősödni. Azon dolgozunk, hogy Veszprém röplabdás fellegvár lehessen. Úgy véljük, ebben Nyári Sándor a segítségünkre lehet  - nyilatkozta a Company elnöke.

Megtudtuk még, hogy a 63 éves edzővel hosszútávú szerződést kíván kötni a VRC és úgy tűnik, ennek érdekében a városba költözik majd a tréner.

A csapat várhatóan augusztus második hetében kezdi meg a felkészülést. Dunaújvárosban, Sümegen és Székesfehérváron vesz majd részt különböző erősségű előkészületi tornákon, sőt szeptemberben a Szász Antal emléktornát a VRC rendezi meg.

 

Nyári Sándor az egyetlen magyar edző, aki férfi és női csapattal is képes volt bajnokságot, valamint Magyar Kupát nyerni (1995, 96 Medikémia Szeged, 2010 BSE). Az 1947-ben, Szolnokon született szakember a válogatott élén is hosszú éveket dolgozott. Legutóbb a BSE női alakulatánál zsinórban kétszer lett magyar bajnok. Nyári Sándort szerettük volna megszólaltatni, de egyelőre, Jánosik Gergellyel azt üzente, a szerződés megkötéséig nem kíván nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!