Sport

2010.08.11. 21:00

1-0-ról kapott ki a magyar válogatott a Wembley-ben (a meccs képekben)

London - A magyar labdarúgó-válogatott ugyan vezetett a Wembley Stadionban, a szerda esti barátságos mérkőzést mégis az angolok nyerték 2-1-re, miután kapitányuk, Steven Gerrard négy percen belül két gólt szerzett.

MTI

Az első félidőben nem történt különösebb esemény, majd a fordulást követően a 62. percben egy öngóllal vezetést szerzett a debütáló Egervári Sándor csapata.

A szigetországiak vezére ekkor a kezébe vette az irányítást, és a 69. percben egy távoli bombával, négy perccel később pedig egy nagyszerű cselsorozat után vette be Király Gábor kapuját.     

A magyar együttes legutóbb 1962-ben, a chilei világbajnokságon győzte le az angolokat.

A magyar együttes legutóbb 1962-ben, a chilei világbajnokságon győzte le az angolokat.

Eredmény:
Anglia-Magyarország 2-1 (0-0)

Wembley Stadion, 72 024 néző, v.: Stéphane Lannoy (francia)
    gólszerzők: Gerrard (69., 73.), illetve Jagielka (62., öngól)
    sárga lap: Rudolf (49.), Laczkó (65.), Koman (74.)

    Anglia:
  
Joe Hart - Glen Johnson, John Terry (Michael Dawson, a szünetben), Phil Jagielka, Ashley Cole (Kieran Gibbs, a szünetben) - Theo Walcott (Ashley Young, a szünetben), Frank Lampard (Bobby Zamora, a szünetben), Steven Gerrard (Jack Wilkshire, 83.), Gareth Barry, Adam Jonhson - Wayne Rooney (James Milner, 67.)

    Magyarország:

Király Gábor - Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Lipták Zoltán (Komlósi Ádám, 55.), Vanczák Vilmos (Laczkó Zsolt, a szünetben) - Dzsudzsák Balázs (Koman Vladimir, a szünetben), Vadócz Krisztián, Elek Ákos (Tóth Balázs, 60.), Huszti Szabolcs (Hajnal Tamás, a szünetben) - Gera Zoltán - Rudolf Gergely (Priskin Tamás, 83.)

    I. félidő:
    ----------
 3. perc: Gerrard ugratta ki Rooneyt, a támadó lesen volt, ennek ellenére a hálóba lőtt, természetesen a játékvezető nem adta meg a találatot.
 4. perc: Dzsudzsák beadását Elek csúsztatta kapura, Hart magabiztosan ölelte magához a labdát.
13. perc: Walcott rázta le magáról Juhászt, majd az ötösről az érkező Adam Johnson elé tálalt, de a középpályás hatalmas helyzetben csúnyán fölé lőtt.
30. perc: magyar ellentámadás végén Gera lőtt 17 méterről, de Hart védte a középre tartó lapos labdát.
34. perc: Gerrard a 16-os oldalától végezhetett el szabadrúgást, egyből kapura tekert, Király azonban bravúrral hárított.

    II. félidő:
    ----------
52. perc: Rooney nagy helyzetben lövés helyett inkább Gerrardot hozta játékba, az angolok csapatkapitánya pedig gyengén, kapu fölé emelt.
62. perc: egy hosszú indítást Gera tökéletesen vett át, majd bevárta a bal oldalon felfutó Komant, akinek beadásába Jagielka rosszul ért bele, így a labdát - a játékvezető az asszisztens jelzésére - már csak a gólvonalon túlról tudták kirúgni a hazai védők (0-1).
69. perc: Gerrard vette át a labdát 20 méterre a magyar kaputól, majd óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba (1-1).
73. perc: Gerrard némi meglepetésre a center a posztján találta magát, ám pillanatok alatt feltalálta magát: egy sarkazással két védőt is becsapott, majd Juhász mellett is eltolta a labdát, végül Király feje mellett a kapu közepébe lőtt (2-1).
75. perc: Zamora pörgette fel a labdát, majd óriási erővel lőtt, de Király védeni tudott.
89. perc: Gera kapott fantasztikus labdát, egyedül vezethette Hartra, de hét méterről a kapusba lőtt.
91. perc: egy hosszúra átívelt labdát Zamora fejelte a földre, Király elképesztő bravúrral védett.

Az összecsapást egy fantasztikus élőkép vezette be, a két ország "óriás" lobogóját katonák feszítették ki.

A helyi szervezők sajnálatos módon több hibát is elkövettek: a csapatok bemutatása során Rudolf Gergely nevénél Hajnal Tamást láthatták a kivetítőn, majd a magyar himnusz szólt meglepően hamisan, valamint a debütáló szövetségi kapitány, Egervári Sándor helyett rendre a csapatorvost, dr. Szilágyi Györgyöt mutatta a kamera.

A himnuszok után jöhetett a mérkőzés, amelyet az a francia Stéphane Lannoy vezetett, aki a brazil-elefántcsontparti csoporttalálkozón "elnézte" Luís Fabiano dupla kezezését. 

A kezdeti hazai rohamokat követően szépen, fokozatosan magára talált a magyar csapat, és a félidő közepére - igaz, a hazaiak támadtak többet - teljesen egyenrangú ellenfele lett Fabio Capello alakulatának. A hazai drukkerek nem kapták meg azt az ellentmondást nem tűrő játékot, amelyre vágytak, így a 40. percben már füttyszó kísért minden egyes hazai hibát. Az előzetesen "beígért" szidásból egyébként főként John Terrynek és Ashley Cole-nak jutott ki leginkább.

A szünetben mindkét kapitány alaposan megkeverte a kártyáit, majd kicsit le is ült a mérkőzés. A 62. percben jött az angol drukkerek nyakába a hidegzuhany, Koman beadást Jagielka ugyanis a saját kapujába rúgta. A magyarok öröme nem tartott sokáig, mivel hét perc múlva Gerrard bombagóljával ismét döntetlen volt az eredmény. Sőt, a Liverpool ikonja négy perc múlva egy fantasztikus cselt bemutatva már saját csapatát jutatta előnyhöz.

Ezzel szinte el is dőlt a találkozó - a szurkolók többsége haza is indult -, ugyanis a magyarok erejéből ekkor már nem igazán futotta a támadásokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!