Sport

2010.08.10. 18:15

Angol-magyar - Egervári nyugodt a meccs előtt

London - Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyugodtan készül az angolok elleni szerdai barátságos mérkőzésre.

MTI

"Nincs bennem drukk, nem izgulok, én különben is inkább az a típus vagyok, aki a  találkozó utáni éjszaka küzd álmatlansággal - nyilatkozta kedden sajtótájékoztatón a 60 éves szakember, akinek ez lesz az első összecsapása a válogatott kispadján.

- Ma volt a második nap, hogy együtt dolgozhattam a csapattal, ez nem feltétlenül optimális, ugyanakkor azt szeretnénk, ha holnap egy olyan meccset tudnánk játszani az angolokkal, amely mindkét együttesnek jó felkészülés a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre."

Az angol újságírók még a magyarok sajtótájékoztatóján is inkább arról faggatták Egervári Sándort, valamint Gera Zoltánt, a gárda új csapatkapitányát, hogy mi a véleményük az angolok gyenge világbajnoki szerepléséről, valamint a csapat körül kialakult helyzetről

Gera elmondta: az angol nemzeti együttes vb-bakiját annak tudja be, hogy a kulcsjátékosok 60-70 mérkőzést játszanak egy szezonban, így a dél-afrikai tornára már kifacsarva érkeztek meg. A Fulham légiósa szerint talán jót tenne az angol válogatottnak, ha a Premier Leauge-ben is lenne téli szünet, ugyanakkor hozzátette: ő szeret ebben az időszakban is futballozni. 

A 31 éves támadó úgy véli: hiába van morális válságban a háromoroszlános együttes, továbbra is a világ legjobb futballistái alkotják, és rendkívül erős.

"Szerintem a hazai játékosok nagyon oda fognak holnap figyelni, mindenképpen le akarnak majd minket győzni."

Az angol keretben kedden is történt változás: a korábbi visszalépések után ezúttal a kapus Ben Foster mondta le a szereplést, hátsérülésre hivatkozva.

A magyar válogatott szerdán a legendás Wembley Stadionban, közép-európai idő szerint 21 órától játszik az angolokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!