Sport

2010.08.27. 20:12

DVSC: Máté tényleg jogosulatlanul szerepelt

Debrecen - A Debreceni VSC elismerte, hogy Máté Péter valóban jogosulatlanul lépett pályára a Liteksz Lovecs elleni, csütörtöki Európa Liga-mérkőzésen, de álláspontja szerint ez a szabályszegés az összecsapás eredményét vagy a továbbjutást nem befolyásolta.

MTI

A klub honlapján a DVSC Futballszervező Zrt. péntek este arról adott tájékoztatást, hogy Máté 90. percben történt jogosulatlan pályára lépésének körülményeit az európai sportági szövetség (UEFA) illetékes testülete vizsgálja.

"Az UEFA a mai napon írásban tájékoztatást kért klubunktól a játékos szerepeltetésének körülményeit illetően, amelyre a DVSC Futballszervező Zrt. még ma késő délután megküldte az érdemi álláspontját is tartalmazó válaszát - áll a közleményben. - Bár Máté Péter egy adminisztrációs hiba következtében valóban jogosulatlanul lépett pályára, ezen szabályszegés jelen esetben nem volt olyan súlyú, amely a mérkőzés eredményét vagy a továbbjutást befolyásolta volna. A jogosulatlan pályára lépés miatt az UEFA ugyan alkalmazhat jogkövetkezményt, azonban álláspontunk szerint az – a szabályszegés jellegére tekintettel – nem vezethet a mérkőzés eredményének az óvás miatti megváltoztatására."

A 25 éves védő a 4. selejtezőkörben rendezett párharc visszavágóján az utolsó pillanatokban állt be, amikor a debreceni csapat összesítésben már 4-1-re vezetett.

Az NB1.hu internetes szaklap korábban Greg Biscostól, az UEFA munkatársától úgy értesült, hogy a hiba nem feltétlenül jár azonnali kizárással, vagy 3-0-s bolgár győzelemmel, következhet figyelmeztetés, pénzbírság, vagy fegyelmi is.

Az Európa Liga csoportküzdelmeiben a Debrecent péntek délután a holland PSV Eindhovennel, az olasz Sampdoriával, valamint az ukrán Metaliszt Harkivval sorsolták össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!