Sport

2010.08.31. 09:55

Pénzbüntetést kapott a Debrecen

Az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) tizenötezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta a Debrecent Máté Péter Liteksz Lovecs elleni jogosulatatlan szereplése miatt, így a magyar bajnok ott lehet a sorozat főtábláján.

MTI

Az első mérkőzésen Herczeg András csapata hazai környezetben 2-0-ra diadalmaskodott, a múlt csütörtöki visszavágón pedig 2-1-re győzött. Máté az összecsapás utolsó pillanataiban lépett pályára, ám mint utólag kiderült, a játékos neve nem szerepelt a nevezési listán.

A bolgárok óvtak az ügyben, ezt azonban most az UEFA illetékesei elutasították, a Debrecen hivatalos honlapja pedig arról számolt be, hogy adminisztrációs hiányosságok miatt kell befizetniük a büntetést, nagyjából 4,3 millió forintot.

Az nb1. hu honlap értesülései szerint a bolgároknak három napjuk van a fellebbezésre.

"Hiába zárt ki bennünket a magyar sportsajtó egy része az Európa Ligából, az UEFA döntése értelmében mégis részt vehetünk ebben az elit sorozatban - nyilatkozott az UEFA döntése után az MTI-nek Szima Gábor, a DVSC tulajdonosa.

- Rendkívül szomorúnak tartom, hogy egyes újságírók – azzal a hatalommal, amit a média a kezükbe ad – rendszeresen visszaélnek, és megalapozatlan, rosszindulatú hírekkel próbálnak zavart kelteni a DVSC kapcsán. A kizárás mint büntetés eleve nem kerülhetett szóba, erről a magyar sajtó azon része, mely kizárt bennünket, meggyőződhetett volna még pénteken, ha alaposabban tájékozódik.”

A válogatottal a svédek elleni, pénteki Európa-bajnoki selejtezőre készülő debreceni játékosok nevében Komlósi Ádám nyilatkozott az MTI-nek:

"Az interneten tájékozódtunk a döntésről, s nagyon örülök, hogy az Európa Liga főtábláján játszhatunk. A legrosszabb a bizonytalanság volt, de most már lezártnak tekintjük az ügyet."  

Az ügy nem sokkal azt követően robbant ki, hogy a Debrecent a Dzsudzsák Balázzsal felálló holland PSV Eindhovennel, a Koman Vladimirt foglalkoztató olasz Sampdoriával, valamint az ukrán Metaliszt Harkivval csütörtökön összesorsolták az Európa Liga csoportküzdelmeiben.

A debreceni gárda - amely tavaly a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt - valamennyi hazai meccsét a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd.

A Debrecen programja az Európa Liga csoporkörében:
1. forduló: Debreceni VSC - Metaliszt Harkiv (ukrán), szeptember 16., 21:05 ó
2. forduló: Sampdoria (olasz) - Debreceni VSC, szeptember 30., 19 ó
3. forduló: Debreceni VSC - PSV Eindhoven (holland), október 21., 19 ó
4. forduló: PSV Eindhoven - Debreceni VSC, november 4., 21:05 ó
5. forduló: Metaliszt Harkiv - Debreceni VSC, december 1., 19 ó
6. forduló: Debreceni VSC - Sampdoria, december 16., 21:05 ó


 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!