Sport

2010.08.28. 18:19

Sárkányhajó-vb - Két magyar arany és egy ezüst 500 m-en

Szeged - Két arany- és egy ezüstérmet szereztek a hazai felnőtt csapatok 500 m-en a Szegeden zajló MKB sárkányhajó-világbajnokság szombati versenynapján. A táv vegyes számát a sportág története során először tudta megnyeri Magyarország.

MTI

A női csapat fölényesen győzött, míg a férfi egység az utolsó, mindent eldöntő harmadik futam során nem bírt a Makszim Opaljevet is soraiban tudó orosz hajóval, így másodikként zárt. A vegyes számban aztán - amelyben 12 férfi és 8 nő alkot egy gárdát - a magyarok szenzációs győzelmet arattak, az utolsó métereken hagyták faképnél a nagy rivális orosz egységet.

"Óriási verseny volt, az utolsó pillanatig kiélezett ütközet – mondta a parton a csapat egyik legrutinosabb tagja, a korábbi sokszoros maratoni világbajnok Csabai Edvin. – Azért is örülünk annyira ennek a sikernek, mert még sosem nyertük meg ezt a számot a világbajnokságok története során."

Paksy Tímea, aki két aranyéremmel zárta a napot, szintén boldogan nyilatkozott a versenyt követően.

"Hihetetlenül boldog vagyok, jó érzés megélni, hogy csapatsportot lehet csinálni a kajak-kenuból, és mindenki elismeri a másik erőfeszítéseit. Amikor a női győzelem után feleveztünk, a fiúk sorfallal és nagy tapssal vártak minket” – fogalmazott.

A masters és junior kategóriában a házigazdák egyetlen aranyérmet sem engedtek ki a kezükből szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!