Sport

2010.09.13. 09:13

A harminc perc foci kevés volt

Budaörs - A kontrákra építő Veszprémnek ezúttal csődöt mondott a taktikája. Csak az utolsó fél órában focizott, ahogy tud, de ez kevésnek bizonyult az egyenlítéshez is.

B. Virág Rita

Budaörs-Veszprém FC 2:1 (0:0)

Budaörs, 200 néző. V.: Radványi (Pápai, Galán).

Budaörs: Horváth Z. - Roni, Lászka, Lőrincz, Tüske  Sándor, Melczer, Csobánki, Mihályi  Csengő, Farkas. Edző: Lucsánszky Tamás.

VFC: Kiss - Grósz, Pálfi, Fehér, Leitold  Szilágyi, Boromisza, Kollár, Sánta  Tatai, Finta. Edző: Orbán Tamás.

Góllövők: Roni 58., Sándor a 74., ill. Kollár a  76. percben.

Csere: Roni h. Horváth L. a 74., Márkus h. Sándor a 85., ill. Szilágyi h. Hudec a 46., Finta h. Karakai az 59., Boromissza h. Babik a 77. perc.

Sárga lap: Lászka a 61., Tüske a 89. , ill. Szilágyi a 33., Kollár a 43., Leitold a 88. percben.

Kiállítva: Fehér, 74. perc.

A napok óta tartó esőzés miatt a budaörsi pályán is tócsákban állt a víz, de nem lazult fel teljesen a talaj.

Nagyobb helyzet nélkül telt el az első félidő. A csúszós talaj és a sok szabálytalanság miatt nem alakulhatott ki folyamatos játék.  Szünet után  felgyorsultak az események.

Az 58. percben a hazaiak jobb oldalon remek támadást vezettek, amelynek végén Roni a hosszú sarokba lőtt, 1:0. A 70. percben a vendégek előtt adódott helyzet: a veszprémi szögletet Tatai elé fejelik ki a védők, aki jobbal lőtt, ám a bevetődő budaörsi védő lábáról kipattant a labda.

A  74. minutumban megpecsételődött a VFC sorsa. Jó ütemben ugratták ki Tüskét, akit Fehér csak szabálytalanul tudott megállítani a tizenhatoson belül. A játékvezető piros lappal kiállította a veszprémi védőt. A tizenegyest Sándor értékesítette, 2:0.

A folytatásban a VFC nagy rohamot indított, és a szépítés is sikerült: a 76. percben tizenegyessel Kollár szépített, 2:1. A veszprémiek mindent megtettek az egyenlítésért, a 80. percben bal oldalon rohamozott a VFC, Tatai beadását Karakai fejelte kapura, de a gólvonalról a védők kifejelték a labdát.

Az esőben nagy küzdelem alakult ki, de a Veszprém csupán az utolsó fél órában focizott úgy, ahogy valójában tud.

Lucsánszky Tamás: - A szervezetten védekező Veszprém ellen sokat tettünk a győzelemért.
Orbán Tamás: - Nem tudtuk felvenni a ritmust, ráadásul a párharcokat rendre elvesztettük, így nem is sikerült a pontszerzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!