Sport

2010.09.06. 16:22

A látszat csal - Nyolc- és hatpontos a két megyei csapat

Ajka, Veszprém - Eddig egyetlen panaszt sem lehet felhozni az NB II-es labdarúgó-bajnokság két Veszprém megyei résztvevőjével kapcsolatban: jól teljesítenek a klubok.

Novothny Ottó

Talán mégis akad probléma, akkor az az, hogy mostantól az ajkai és a veszprémi alakulat azonos időben lesz pályaválasztó: magyarul a hétvégén például mindketten idegenben lépnek pályára.

Az FC Ajka a mezőny két veretlenje közül az egyik (a másik a Videoton II.), ami mindenképpen biztató, csakúgy mint a jelenlegi harmadik hely.

- Az első félidő rendben volt - értékelte a Budaörs elleni 1:1-et Artner Tamás, az ajkaiak szakvezetője. - A szünetben megegyeztünk, hogy tartjuk az előnyt, mégis változott a helyzet: érthetetlen módon visszaestünk.

- Azt mondta meccs után, igazságos a döntetlen.

- Sajnos két meghatározó emberünk ólomlábakon mozgott, amit nem bírt el a csapat. Az utolsó húsz percben megszerezhettük volna a győztes gólt, de kétségtelenül azt gondolom, hogy mindkét résztvevő megérdemelte az egyik pontot.

- Visszatérve még a meccs elejére: a szurkolók vitattak néhány játékvezetői döntést.

- Volt egy tizenegyes gyanús akciónk és egy olyan les, ami nem volt az. Ezekhez az ítéletekhez kezdünk hozzászokni, megpróbálunk együtt élni velük. Közben pedig folytatjuk a menetelést, legközelebb Bajára utazunk.

Az újonc Veszprém FC szenzációs két mérkőzésen jutott túl. Győzelem az akkori listavezető Győr II otthonában és három pont megszerzése itthon a Szigetszentmiklós ellen.

- Elképzelhető, hogy kívülről nézve talán nem túl látványos a játékunk - kezdte Orbán Tamás, a VFC mestere. - Ugyanakkor ez tudatus taktika a részünkről. A védelmünket megerősítettük Pálfival, így a támadójátkunk kevésbé lesz hatékony. Várunk a kontrákra és úgy megyünk neki a meccseknek, hogy inkább a biztos egy pont, mint a nagy különbségű vereség.

- Eddig még nem foziták le csapatát.

- Én is ezt gondolom, miközben a négy meccsből hat pont jó eredmény. Igaz lehetne nulla, vagy tizenkettő is, legalábbis a látottak alapján. Az első két meccs elment, ezután döntöttünk az említett változtatásokról, a területek tudatos átengedéséről.
 
- Már van tapasztalata a két liga különbégeiről.

- Az NB II teljesen más, mint a harmadik vonal. Itt az egy-egy elleni párharcokat jóval nehezebb megnyerni, más a ritmus és a gólhelyzetek száma is jelentősen csökken. Addig persze nincs baj, amíg egy lehetőségből kettőt lövünk, mint legutóbb...

 

Artner Tamást a hétvégi két válogatott mérkőzésről is kérdeztem. A szakember elmondta, hogy a felnőtt válogatottnál azonnal látszott, hogy a svédek erősebbek, jobbak, képzettebbek és modernebb focit is játszanak, mint a magyarok. A korosztályos meccset nem látta, de sajnálja a vereséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!