Sport

2010.09.06. 16:11

Lehetőséget lát a juniorokban

Veszprém - Ezüstérmet szerzett a hazai rendezésű II. Szász Antal-emléktornán a Company VRC extraligás férfi röplabdaegyüttese.

B. Virág Rita

Az utolsó pillanatban megváltozott a röplabdás torna programja, mert az extraligás Szolnok bejelentkezett, így a Company juniorjai kiszorultak a kupáról.

A Sümeg késői érkezése miatt később kezdődtek a meccsek, ahol az egyik ágon a Dunaferr a Szolnokkal, a másik ágon pedig a VRC a Sümeggel csapott össze. Az első párharcot az Újváros nyerte 3:0-ra (15, 16, 20), míg a másikat a Company 3:1-re (17, 18, 18, 14), így ők játszhatták a döntőt.

A bronzmeccsen a Szolnok esélyeshez méltóan nyert, bár a Veszprém megyei társaság azért egy szettet elcsent extraligás ellenfelétől. (Szolnok-Sümeg 3:1, szettek: 22, 18, 21, 24).

A finálé kiélezett, izgalmas csatát hozott, ahol a tavalyi bajnokság bronzérmese, az Újváros 3:1-es sikerrel szerezte meg a tornagyőzelmet (23, 14, 21, 14).

A legjobb edzőként különdíjat kapott az újvárosi Ruffing Péter, míg a legjobb támadójátékosnak a Dunaferrt erősítő Tomanóczy Tibort választották meg. Elismerést vehetett át a veszprémi Puspán Balázs is, aki a legjobb irányítónak járó különdíjat Porga Gyula alpolgármestertől vehette át.

Nyári Sándor, a Company VRC szakvezetője elmondta, a legfontosabb, hogy minden játékosnak lehetőséget biztosított.

- A tizenhármas keretből mindenki pályára lépett. Fontos volt, hogy lássam, ki mire képes egy könnyedebb meccsen, illetve egy szoros, küzdelmes találkozón. Úgy érzem, a második hely teljesen reális eredmény. Az Újváros ellen az első és a harmadik játszmában kifejezetten jól teljesítettünk, és fel tudtam mérni a hiányosságainkat is. A párkapcsolatok még nem működnek jól, a mezőnybeli védekezésünket is statikusnak érzem, illetve a nyitásfogadáson szeretnék még csiszolni  összegzett a tréner. Nyári edző azt is kifejtette, a fejében már összeállt a csapat szerkezete, a kulcsemberek feladata, és a bajnoki nyitányig hátralévő három hétben ennek kialakítása, begyakorlása lesz a feladat.

- Nagyon jó benyomást tettek rám a fiatalok, akiket szeretnék mielőbb bebetonozni a csapatba. Garamvölgyi Olivér, Kráml Szilveszter és Myszöglád Dániel megmutatta a tehetségét, és úgy vélem, van bennük lehetőség - zárta értékelőjét a mester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!