Sport

2010.09.10. 14:44

NB2 - Jó sorozatot szeretnék folytatni a veszprémiek

Ajka, Veszprém - A másodosztályú labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában a Veszprém FC Budaörsre utazik. Az FC Ajkai bajai kirándulása viszont elmarad, mert a házigazdák pályája víz alatt áll. A meccset kedden rendezik meg.

Munkatársainktól

A Veszprém FC nagy szerencsével nyert az előző fordulóban a Szigetszentmiklós ellen, hiszen az utolsó percben egy váratlan öngóllal szerezte meg a három pontot. Az újabb sikerrel pedig már 8. a megyeszékhely alakulata.

- A győztes csapaton ne változtass elvet alkalmazom szombaton Budaörsön is - nyilatkozta Orbán Tamás, a VFC szakvezetője. - Ahogy az előző két meccsen is a kontrákra építettünk, úgy most is kivárásra fogunk játszani. Ugyan nem túl látványos a futballunk, de azt gondolom, idegenben ez egyáltalán nem számít.

- Milyen játékra számít a rutinos játékoskkal teletűzdelt vendéglátótól?

- Korábban sikerült élőben is felmérnem riválisunkat. Úgy vélem, küzdős, hajtós, amolyan brusztolós gárdával kell szembenéznünk. Nem csináltak semmi különöset, mégis jól együtt mozgott a csapatuk, egységesek és a csatáraik különösen veszélyesek.

- A Nagy  Sportágválasztó miatt kiszorultak otthonukból.

- Az a kisebbik gond, hogy az utolsó edzést idegenben kellett megtartanunk. A nagyobbik problémánk a pályánk állapota. Nincs semmi baj az ilyen rendezvényekkel, azonban azt el sem tudom képzelni, hogyan kapjuk vissza a gyepet. Sajnos már két héttel ezelőtt is egy hasonló program után borzasztó állapotba került a pálya, Várhidi Péter legelőhöz hasonlította, és nem is csodálkozom ezen.
 
- Hiányzók?

- Garai, Foki, Czvetkó és Kalcsó még le vannak maradva, de már munkához láttak a sérülésből, betegségből felépülve. Feltehetően, ha bármelyikük lehetőséget is kapna, akkor is csak csereként. Nagy biztosan nem játszhat húzódás miatt.

Tatai József a veszprémiek egyik legjobbja gólkirályi címet szerzett a harmadik vonalban.

- Természetesen ismét abban bízunk, hogy nyerni tudunk - fogalmazott a kitűnő középpályás. - Korábban ez már kétszer sikerült. A Győr ellen minket is meglepett, hogy milyen magabiztosan hoztuk a meccset, legutóbb pedig szerencsénk volt. Noha, szerintem a Szigetszentmiklós ellen sem volt játékban szégyenkezni valónk.
 
- Saját bőrén érezheti a második és a harmadik vonal közötti különbségeket.

- Itt sokkal gyorsabb a foci, a játékosok pedig nagyságrendekkel képzettebbek. Végig figyelni kell, mert az apró kihagyásokat is büntetik a riválisok. Szerencsére mi is erősödtünk a bajnoki cím óta. Kollár, Sánta, Karakai egyértelműen segítik a csapatot abban, hogy az NB II-ben sikerüljön megkapaszkodnunk. Hosszú még az út, de nem állunk rosszul.

 

Az NB II-es újonc bajaiak (akik egy év NB III-as szezon után jutottak vissza ebbe az osztályba) már korábban jelezték, hogy az esőzések miatt baj lehet a pályájukkal. Végül a két klub megállapodott a meccs jövő keddi lejátszásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!