Sport

2010.09.19. 22:09

Veszprém FC: Vereség idegenben

Tatabánya - Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban az ajkaiak mérkőzése elmaradt, míg a veszprémiek Tatabányán léptek pályára és szenvedtek komoly vereséget.

Novothny Ottó

Tatabánya-Veszprém FC
4:0 (1:0)

Tatabánya, 400 néző. V.: Kiss.

Tatabánya: Dombai - Almási, Bencze, Simkó, Köntös  Szalai, Kovács, Farkas V., Deme  Kocsis, Folmer. Edző: Herédi Attila.

VFC: Kiss - Grósz, Pálfi, Kollár, Leitold  Szilágyi, Hudec, Sánta, Tatai  Finta, Karakai. Edző: Orbán Tamás.

Csere: Sánta h. Boromisza és Karakai h. Babik 53., Szalai h. Kollár D. 59., Folmer h. Farkas J. 73.,    Farkas V. h. Vass 81. perc.

Gólszerző: Kocsis 26., 78., Folmer 50., Farkas J. 91.  perc.

Sárga lap: Tatai 29., Kollár 38., Bencze 51., Pálfi 65., Leitold 81.  perc.

Az időjárási viszonyok ellenére megfelelően előkészített, noha helyenként mély talajú pályán kezdődött a találkozó. A házigazdák  gyorsan döntésre akarták vinni a dolgot. A 13. percben a jobb oldali beadást a hazaiak  magas támadója, Kocsis fejelte kapura, Kiss a helyén volt. Egy perccel később a másik oldalon Grósz beadását Karakai csúsztatta meg, Tatai orra előtt centikkel szállt el a labda, majd Hudec lövése hozta izgalomba a tatabányai szurkolókat.

A 26. percben gyorsan elvégzett szabadrúgás után Kovács megnézhette, hova rúgja be oldalról a labdát, Kocsis is pontosan érkezett és a hálóba fejelt, 1:0. A folytatásban a vendégek igyekeztek egyenlíteni, miközben a vendéglátók kontrákkal veszélyeztettek. A 33. percben Kocsis ismét üresen fejelhetett, a labda kapu a fölé szállt. Három perc múltán Hudec beadását Finta vágta kapura, Dombai bravúrral védett. A hátralévő időben azonban a veszprémiek sok rossz átadása akadályozta a támadásépítést, miközben a hazaiak könnyedén kerültek a vendégek kapuja elé.

Fordulás után sem változott a játék képe, a Bányász akarata érvényesült.

Az 50. percben bal oldali beadásra  Folmer érkezett remek ütemben, és fejjel duplázta meg a hazai előnyt, 2:0. Az 59. percben remek veszprémi akció végén BabikTatai összjáték után Finta nem tudott kapura fordulni. A 73. percben Hudec lövését védte Dombai.

A 78. percben Kocsis kapott lesgyanús helyzetben labdát, egyedül vezette kapura és higgadtan lőtt a hálóba, 3:0. A VFC szétesett, hitehagyott teljesítményt nyújtott.
A 91. percben Farkas J. egyedül tört kapura a bal oldalon, elhúzta Kiss mellett a labdát és a hálóba emelt, 4:0.

Másodosztályú létének legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el a Veszprém. Az eredmény hűen tükrözi a látottakat: a vendégek pontatlanul játszottak és most az akarattal is akadtak gondok.

Herédi Attila: - Tartottam a mérkőzéstől és végül sokat kellett azért tennünk, hogy ellenfelünk a végére hitehagyott legyen.
Orbán Tamás: - Osztálykülönbség volt a két csapat között, ellenfelünktől minden téren le vagyunk maradva.

 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!