Sport

2010.10.30. 16:34

A papírforma érvényesült

Ajka - A labdarúgó NB II-ben megyei rangadót tartottak, ahol az előkelőbben rangsorolt Ajka simán nyert a Veszprém ellen.

Munkatársainktól

FC Ajka - Veszprém FC
2:0 (1:0)
Ajka, 500 néző. V.: Kovács J. (Király, Huszár). FC Ajka: Jánosa _ Sallér, Subicz, Pákai, Péter (Major 20.) – Szabó, Pothárn (Horváth 76.), Kottán, Gaál (Hegyi 68.) – Mihalecz, Gunthern. Edző: Artner Tamás. Veszprém FC: Varga _ Grósz, Pálfi, Fehér, Garai – Szilágyi (Hudec 78.), Leitold, Boromisza, Tatai – Finta (Karakai 46.), Szöllőskei 8Babik 46.). Edző: Orbán Tamás.
G.: Mihalecz 36., 61. percben.

A 36. percben Gunther szögleténél a veszprémi védők a magas emberekre figyeltek, Mihalecz a rövid saroknál érkezett és zavartalanul fejelt a kapuba, 1:0. A 61. percben szintén hazai szöglet után a belőtt labdánál a magas hazaiak felugrottak fejelni ismét becsapva a védőket, a labda továbbszállt és a hosszú saroknál érkező Mihalecz kapásból, 14 méterről bombagólt lőtt.
A Veszpém meglepően bátran kezdett, amivel meg is lepte a házigazdákat, A játékrész felénél átvették az irányítást az ajkaiak és meg is szerezték a vezetést. Szünet után kizárólag a VFC térfelén pattogott a labda, a mérkőzés utolsó negyedórájában azonban a vendégek mindent megtettek a szépítésért, de csak egy kapufáig jutottak, igaz a találkozó korábbi szakaszaiban az FC Ajka ebből hármat is rúgott. A papírforma érvényesült, hiszen míg a jelenleg Ajkán futballozó, de Veszprémben nevelkedett játékosok csúcsformában fociznak és egyik legjobb időszakukat élik, addig a megyeszékhelyen nevelkedett és Ajkán is megfordult VFC-sek már az idősebb, kiöregedő korosztályhoz tartoznak.

Címkék#nb2#futball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!