Sport

2010.12.16. 16:37

A falmászó bajnokság záró fordulója jön

Veszprém - A Magyar Sportmászó Bajnokság 2010-es versenyének zárófordulóját a hétvégén tartják a Padányiban. A sportmászó bajnokságon nehézségi és gyorsasági versenyeket tartanak, ahol mintegy 14 korcsoportban mérhetik össze tudásukat a résztvevők.

B. Virág Rita

A Padányi iskolában a felnőttek a nehézségi mászásban az Intersport kupáért, míg a gyorsasági világcsúcs falon a Yeti Túrabolt Kupáért küzdenek meg.
A Veszprémi Sportmászó Egyesület (VESE) jelenleg a második helyen áll az egyesületi pontversenyben. Legjobbjai várhatóan most is többször felállhatnak a dobogóra. Torma Árpád, Gyömrei Máté, Molnár Gergely a felnőtteknél gyorsaságiban esélyesek, míg Meilinger Noémi a felnőtt nehézségi összetettben már biztos dobogós és gyorsaságiban is legfényesebb érem várományosa. Strommer Soma a gyerek korosztályban és a nehézségi kategóriában már bajnokként várja a veszprémi fordulót, és gyorsaságiban is jó eséllyel pályázik az aranyéremre.

Szombaton 10 órakor a selejtezőkkel kezdődik a vetélkedés, 15 órakor rendezik meg a tehetségek versenyét, 18 órakor a gyorsaságit. Másnap ugyancsak 10 órától másznak az indulók.

Címkék#falmászás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!