Sport

2010.12.13. 09:25

A VRC negyedik lett az alapszakaszban

Szeged, Szolnok - Papírforma győzelmet aratott a Company VRC extraligás férfi röplabda- együttes a Szeged otthonában. A női NB I-ben a Veszprém kikapott.

B. Virág Rita

HPQ Szeged-Company
0:3 (-15, -22, -19)
Szeged, 100 néző. V.: Vári, Bátkai-Katona. Szeged: Bitó, Torma, Posztós, Makhult, Bondor, Babanyec. Csere: Filius (liberó), Csikós, Strezeneczki. Edző: Mészáros Péter. Company VRC: Puspán, Cziczó, Czintula, Németh E., Tóth, Seck. Csere: Horváth Á. (liberó). Edző: Nyári Sándor.

Veszprémi pontokkal kezdődött az extraligás találkozó (0:3), s bár több technikai hiba is becsúszott a Company játékába, a Szeged nem tudott közelebb férkőzni riválisához (7:10). A vendégek szívós mezőnymunkával és látványos pontokkal egyre távolabb kerültek riválisuktól, és 12:16 után könnyedén jutottak előnyhöz. A folytatásban összeszedte magát a házigazda, ám a koncentráltan röplabdázó VRC 13:15-ig két pont távolságban tartotta a Szegedet.

A Tisza-partiak rontása után 14:19-re alakult az állás, majd egy szerencsétlen hibasorozatot követően 18:19-re zárkózott fel a Szeged. Izgalmasnak ígérkezett a hajrá, ahol Tóth Tibor ellentmondást nem tűrő ütésekkel bebiztosította csapata számára a második játszmát is. A hazaiak szempontjából rettenetesen indult a harmadik felvonás, 5:0-ra elhúztak a bakonyiak. A szegedi időkérés rosszkor jött, mert megtorpantak a Nyári-fiúk (4:6), de Cziczónak és Németh E.-nek köszönhetően gyorsan helyreállt a rend (6:13). Ismét kisebb hullámvölgybe került a VRC és percek alatt egyenlített a Szeged (18:18). Czintula adott újabb lendületet csapatának (18:21), és ettől kezdve már nem volt kérdés, hogy ki nyeri a találkozót.

A Company önbizalom-növelő győzelemre vágyott, kívánsága teljesült, bár az is igaz, hogy a játékosok nem- csak várták, hogy a sült galamb szájukba repüljön, hanem tettek is érte. A veszprémi sikerrel eldőlt, hogy az alapszakaszban a Company a negyedik helyen zár, a MAFC-é az ötödik hely, a szegedieké pedig a hatodik.

Nyári Sándor: - Taktikailag rendkívül fegyelmezetten játszottunk, ma az történt a pályán, amit a Veszprém akart. Tudtam, hogy egyszer végre kijön az a tudás, ami valójában benne a van a srácokban.


Szolnok-VESC
3:2 (23, 20, 22, 19, 10)
Szolnok, 30 néző. V.: Nagy L., Csikós. Veszprémi Egyetem SC: Tobak, Környei, Földesi, Kovács, Szelle, Telek. Csere: Erdősi (liberó). Edző: Oláh János.
Szorosan kezdődött a SzolnokVeszprém meccs, egyik csapat sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. A második technikai után a jobban koncentráló Veszprém azonban összekapta magát és 19:14-re meglépett. Visszazárkózott a házigazda (22:23), majd Földesi pontjaival a Veszprém örülhetett először. A második szettben végig vezetve, magabiztosan növelte a különbséget a VESC (0:2). A harmadik etapban 17:19-ig szépen termelte a pontokat a bakonyi alakulat, majd megtorpant, amit kihasznált a Szolnok és szépített (1:2). A negyedik játszmában is nagy csata alakult ki, de a házigazda végig egy kicsivel előrébb járt ellenfelénél és egyenlített. 10:9-ig tartotta magát a Veszprém a mindent eldöntő ötödik játékrészben, Oláh edző időkérése sem segített, és a Szolnok nagy meglepetésre megnyerte a találkozót.

Nyert helyzetből veszített a Veszprém.

Oláh János:  Úgy érzem, a negyedik szettben feleslegesen változtattam a felálláson. Erre nincs mentség.

Címkék#VRC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!