Sport

2010.12.15. 12:37

Évbúcsúztatás

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban az idei utolsó mérkőzést rendezik a hétvégén. Mindkét Veszprém megyei klubra nehéz csata vár. A Veszprémi Egyetem SC a listavezető Bonyhádot fogadja pénteken 18.30 órakor. Az arany- és bronzérmes ütközete mindenképpen figyelemreméltó sportági csemege.

Novothny Ottó

- Az elmúlt két hét bajnoki szünet nem jött jókor nekünk - vallotta be Molnár István a VESC mestere. - Lendületben voltunk, miközben nagyon felkészültünk a Sopron ellen. Az a meccs elmaradt (2011. február 16-án lesz, - a szerk.), mi pedig megpróbáltuk tűzben tartani a fiúkat és csak remélni tudom, hogy ez sikerült.

- A bonyhádiaknál meghatározó játékosok a "T" licencesek.
 
- Ez így igaz. Jó ötletnek tartom, hogy a másik klubnál kevés játéklehetőséget kapó fiatalok ilyen formában rendszeresen pályára léphessenek. Ugyanakkor tény, hogy a bajnokság végkimenetelét alapvetően befolyásolhatja, ki mikor ér rá. Például mi a pénteki meccset eltehettük volna szombatra és akkor Morgen és Márkus a két nagy center nem jött volna a bonyhádiakkal, de akkor éppen teremlabdarúgó torna van a Vetési gimnáziumban, így erre nem volt lehetőségünk.

- Riválisuk eddig egy alkalommal szenvedett vereséget.
 
- Az a furcsa helyzet áll elő, hogy hazai pályán sem mi vagyunk az esélyesek. A palánk alatt kevés lehetőségünk lesz, hiszen nagyon magas szerkezetű az ellenfél. Döntő lehet viszont, hogy kívülről milyen pontosan tudunk dobni. Az az igazság, hogy közel százszázalékosan kell teljesítenünk a győzelemhez. Bízunk abban, hogy ez sikerül, ahogy közönségünk támogatása is rengeteget jelenthet. Gyors, pontos játék, ez lehet a siker titka és azt se felejtsük el, hogy legutóbb itthon kikaptunk tőlük, tehát ezért is van mit törlesztenünk.


- A Pápa Motax Autó KC viszont vasárnap 16.30 órakor küzd meg az Elite Basket otthonában.

- Fontos volt, hogy ne essünk ki a ritmusból, ezért játszottunk edzőmeccset a veszprémiekkel  kezdte Vajda József a pápaiak szakvezetője. Törökbálinti ellenfelünket ismerjük, fiatal, hajtós csapat, ráadásul két egykori pápai is erősíti őket, Kollár és Lázár.

- Az előző bajnokságban legyőzték őket az utolsó sorsdöntő meccsen.

- Valóban, az kellemes emlék. Most nyilván jóval nehezebb dolgunk lesz, de arra törekszünk, hogy győzelemmel zárjuk az esztendőt. Külön erőt adhat, hogy játékosunk Pethő István vétlenként karambolozott a pénteki edzést követően. Mielőbbi gyógyulásáért is harcolunk ezen a találkozón.

- Ismét mindkét klub szempontjából fontos csata lesz ez a vasárnapi.

- Három hellyel vannak mögöttünk a tabellán és végleg lerázhatjuk őket, ha sikerül nyernünk. Ez a célunk. Ugyanakkor szeretném elmondani, hogy junior csapatunk eddig tíz meccsből kilencszer diadalmaskodott, csak legutóbb a TF Hegyvidéktől szenvedett vereséget. Néha még számomra is meglepetést tudnak okozni jó teljesítményükkel a pápai srácok. Remélem valami hasonlót mondhatok a Basket elleni csatát követően is.

Az NB I/B nyugati csoportjában a Bonyhád csak a Soprontól kapott ki, kilenc másik meccsen nyert. Második a Fehérvár KC, a harmadik helyezett Veszprém hétszer győzött, kétszer alul maradt, a negyedik Pápa statisztikája: 7-3. Utóbbi klub hazai pályán félelmetes, nyolc meccsből hét siker, de idegenben még nem tudott diadalmaskodni. A VESC otthonában még veretlen (4-4), Fehérváron és Pápán viszont vereséget szenvedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!