Sport

2010.12.04. 05:00

Megkóstolni a nagyokat

Sümeg, Veszprém - A végjátékokkal elégedetlen a Company VRC extraligás férfi röplabda csapat edzője: Nyári Sándor szerint tanítványainak még tanulni kell a kiélezett szituációkat.

B. Virág Rita

A férfi röplabda extraligában a CNY Veszprémi Röplabda Club a Dunaferr együttesét fogadja szombaton 18 órai kezdettel a Lovassy gimnáziumban.
A veszprémiek az előző héten Kazincbarcikán szerepeltek, a Magyar Kupában 3:0-s vereséget szenvedtek el.

- Többször is lehetőségünk volt, hogy szettet raboljunk Barcikán. Sajnos mindannyiszor megremegett a kezünk. Úgy érzem, meg kell tanulnunk versenyezni, az éles szituációkban még mindig gyengék vagyunk. Ráadásul azt is megéreztük, hogy Czintula Mihály sérülten vállalta a játékot, és a liberó poszton Horváth Ádám is nagyon hiányzott - összegzett Nyári Sándor.

- Szombaton újabb kőkemény csata vár önökre.

- A Dunaújváros a hazai mezőny topcsapatai közé tartozik. Ettől függetlenül a célunk a győzelem. Idegenben 3:2-re kaptunk ki, most szeretnénk visszavágni. Bátor játékot várok, nyílt mérkőzésre számítok. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de itt az ideje, hogy a legjobbakat is "megkóstoljuk"  vélekedett a VRC mestere.
A női röplabda NB I-ben ugyancsak szombaton lép pályára a Veszprémi Egyetem SC, a Kaposvár látogat az egyetemi tornacsarnokba.

Oláh János tanítványai hétközben Gödöllőn vendégeskedtek. Adminisztrációs hiba miatt az egyetemisták közül senki sem rendelkezett a sorozatra érvényes versenyzési engedéllyel, így a meccset 3:0-val és 75:0-val a házigazda kapta meg. Mindettől függetlenül a két csapat egy barátságos meccs erejéig összemérte tudását és a hazaiak 3:0-ra, simán nyertek.

- Remélem, tudtunk segíteni a Gödöllőnek a felkészülésében, ám mi meglehetősen tartalékosan álltunk fel, így azt gondolom, a szombati bajnokira nem tudtunk egészen ráhangoldóni. Sajnos újfent lesz hiányzónk, a Kaposvár ellen Szelle Dóra nem játszhat tüdőgyulladás miatt. Nem mellettünk szólnak az esélyek, de bízom a helyt állásban - mondta el véleményét a VESC edzője.

A férfi NB I-ben a Sümeg dupla fordulót játszik.
Markó Gábor, a sümegiek játékos-edzője annyit mondott, vasárnap a Kodolányit fogadják és szeretnének hazai pályán mindenképpen győzni.
 - Idegenben viszonylag simán tudtuk hozni a mérkőzést, remélem, hazai közönségünk előtt is hasonlóan szereplünk  nyilatkozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!