Sport

2011.01.21. 08:36

Újra Tisza-parton

Veszprém, Sümeg - A férfi röplabda extraligában újra dupla forduló vár a Company VRC-re. Pénteken Szegeden csatároznak, vasárnap a Dágot fogadják Nyári Sándor tanítványai.

B. Virág Rita

Szeged-Company

A Company VRC nagyszerűen kezdte a középszakaszt, hiszen a Csepelt idegenben és hazai környezetben is 3:1-re elintézte. A két sikerrel a Nyári-fiúk az 5-8. helyért küzdő csoportot egyelőre négy ponttal vezetik. A pénteki rivális, Szeged a MAFC-tól elszenvedett fiaskó után a sereghajtó.
 
- Nem túl rózsás a helyzetünk, mert sajnos a csapat két kulcsembere is hiányzik majd a dupla körben. Puspán Balázs és Horváth Ádám ugyanis még szeptemberben befizetett egy sítáborba, amelyet, miután pénzt vissza nem kapnak, lemondani nem tudnak. Nem volt mit tennem, kénytelen voltam elengedni őket  - panaszkodott Nyári Sándor, a Company vezetőedzője. A szakvezető hozzátette, a csapat tudomásul vette a helyzetet és a héten azon dolgozott, miként tudja pótolni a két hiányzót.
 
- Pénteken és vasárnap is Dolgos Attila szerepel majd feladó poszton. Biztos vagyok benne, hogy megoldja majd a feladatot és bebizonyítja, bármikor, bármilyen körülmények között lehet rá számítani. Horváth Ádám helyére pedig a héten reaktivált Katona Péter kerül. Az új liberónk hónapok óta együtt tréningezik a társasággal, kitűnő állapotban van, jól mozog. Vele kapcsolatban is teljesen nyugodtnak érzem magam, szerintem sikerrel veszi az akadályt - hangsúlyozta Nyári Sándor.

Ugyan az edző arról beszélt, bravúr lenne a Tisza-partján nyerni, azért azt mindenképp meg kell jegyezni, a Veszprém eddig kétszer találkozott a Szegeddel és mindkétszer magabiztosan múlta felül.
 
- Azt remélem, a csapategység úrrá lesz a nehézségeken,  bravúros sikert aratunk.


VESC-Eger

A női röplabda NB I-ben is újabb dupla forduló vár a mezőnyre. Az 5-8. helyért küzdő Veszprém jelenleg a hetedik helyen áll 12 ponttal, a négyest az Eger vezeti 14 egységgel.
 
- A kvartett legerősebbjével találkozunk. Rendkívül fontos ütközet vár ránk. Amennyiben a kiesést el akarjuk kerülni elvileg nem engedhetünk meg magunkat hazai pályán kisiklást - fogalmazott Oláh János, a VESC trénere.

Debrecen-Sümeg

A férfi röplabda NB I-ben Debrecenbe utazik a Sümeg. Az SRE a 10-14. helyért küzdő csoportban jelenleg a második.
- Remélem, mindenki magába szállt a nyíregyházi vereség után - kezdte Markó Gábor, a sümegi játékos-edző.  A Debrecen ellen eddig pozitív a mérlegünk, szeretnénk ezt megtartani. Nyári Sándor arról is beszélt, hogy a gondjaikat az is tetézi, a héten sem Cziczó Gábor, sem Kráml Szilveszter nem tudott teljes értékű munkát végezni. Előbbi jobb térdhajlító izmában a mélységi sérülés nehezen gyógyul, utóbbit pedig ugyancsak egy húzódás akadályozza a gyakorlásokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!