Sport

2011.02.16. 16:41

Európai szkander bronzérem

Pápa - A Titán SE két hallatlan bicepszű sportolója ezúttal nemzetközi mezőnyben is számot adott erejéről. Egyikőjük Európa-kupa bronzot szerzett.

Novothny Ottó

Kecskeméten az országos szkander bajnokságot rendezték meg, ahol Nagy Miklós bal kézzel a teljes mezőnyt maga alá gyűrte, míg sérült jobb karjával a harmadik helyet szerezte meg. Klubtársa, Nagy Szabolcs mindkét kézzel hajszálra maradt le a dobogóról, negyedik helyen zárt. A pápaiak csapata azonban a pontszámok alapján az abszolút bajnoki címet is kiérdemelte.

Ezt követően a két sportember a csehországi Brno városában lépett asztalokhoz, a szkander Európa kupán.

Nagy M. (aki sérülés miatt csak bal karral "birkózott") a hatszoros világbajnok hazai színekben versenyző Frantisek ellen óriási csatát vívott, csak a negyedik összekapaszkodás után hirdették ki a pápai sportember győzelmét. Azonban mindketten nagyon elfáradtak, végül Miklós a harmadik helyen végzett. Szabolcs ballal a hetedik, jobbal a kilencedik helyet érte el.

Az erős emberek elmondták, hogy meglehetősen szerény körülmények között készülnek hétről, hétre, de teszik a dolgukat és hazai, illetve nemzetközi vetélkedőkön is próbálnak tisztességesen helytállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!