Sport

2011.03.07. 18:49

Bezár a fűzfői uszoda? - Egyszer ki kell fizetni a 163 milliót

Veszprém - A tömegsport jelentőségére vonatkozó hangzatos kijelentések ellenére kell-e tartani attól, hogy bezárják a fűzfői uszodát? - hangzott el a kérdés.

Novothny Ottó

A parlamentben az azonnali felszólalások között  Pál Béla országgyűlési képviselő tette fel a bevezetőben megfogalmazott kérdést. Aki válaszolt: Czene Attila államtitkár. A vitát azok a mondatok gerjesztették, amelyek a Naplóban március 1-jén jelentek meg a bakonybéli tanácskozásról.

Czene Attila államtitkár Pál Béla parlamenti kérdésére megerősítette: határozott választ adott az uszoda jövőjét firtató újságírói kérdésre. Eszerint tartani kell a létesítmény bezárásától. Ugyanakkor hozzátette: szívesen fordítaná azt a 163 millió forintot tömegsportra, amennyibe évente kerül a balatonfűzfői Balaton uszoda üzemeltetése. (Bakonybélben még 120 millió forintról beszélt - a szerk.)

Ezután felajánlotta a közös konzultáció lehetőségét, illetve megemlítette az önkormányzatok bevonását a létesítmény üzemeltetésébe. Végül kijelentette: azon biztosan változtatnak, hogy hiányt termel az uszoda, de határozott állásfoglalás helyett ezt követően a közös célokról, a régió fejlesztéséről beszélt.

Pál Béla megerősítette: minden segítséget megadnak azért, hogy a Balaton uszodát ne zárják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!