Sport

2011.05.06. 14:55

Csak öten maradtak a serdülők

Veszprém - Kellemetlen ügy miatt kell aggódnia a Veszprémi Röplabda Club férficsapatának, miután serdülőcsapata nem tud részt venni a hétvégi országos döntőn.

B. Virág Rita

Az országos serdülőbajnokság döntőjét a hétvégén rendezik meg Kaposváron, azonban a VRC alakulata nem utazott el a hazánk hat legjobb alakulatát felvonultató eseményre. Czintula Róbert, a VRC elnökségi tagja elmondta, tanulmányi okok, nyelvvizsga és sérülés miatt a hétvégén három fiatal röplabdás marad távol igazoltan. Viszont akadt két játékos, aki az utolsó pillanatban nem volt hajlandó felülni a Kaposvárra tartó buszra, így a csapat létszáma ötre fogyatkozott, és nem volt értelme elutazni. A két igazolatlanul távol maradó játékjogát a fegyelmi vétség miatt azonnal felfüggesztette a veszprémi klub.

- Nagyon bízunk benne, hogy indokainkat meghallgatva a versenybizottság nem a legszigorúbb szankciókat alkalmazza majd velünk szemben. Távolmaradásunk egyáltalán nem szándékos, ezt bizonyítja az is, hogy a jövő heti országos ifjúsági bajnokság döntőjére például már gőzerővel készül a korosztályos alakulat. Úgy gondolom, az elég nehéz helyzetben lé- vő magyar röplabdasportnak egyáltalán nem érdeke, hogy hazánk hatodik legjobb egyesületét esetleg visszaminősítsék, ezért nagyon bízunk a bizottság jóindulatában. (A 2010/11-es idény versenykiírásának 30.4 és 30.8 pontjai szerint ilyen esetben a legszigorúbb büntetés akár az is lehet, hogy a vétséget elkövető egyesület korosztályos és felnőtteredményeit törlik, és száműzik a csapatot az NB II-be. - a szerk.)   A két játékost viszont egyáltalán nem értem. Úgy hiszem, egy igazi sportember nem képes cserbenhagyni a társakat, főleg ilyen helyzetben. Erre a viselkedésre nincs indok. Nagyon sajnálom, hogy feleslegesen küzdöttek a fiatalok egész évben, és most a fináléban nem tudják megmutatni tudásukat, tehetségüket - mondta szomorúan Czintula Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!