Sport

2011.05.05. 17:32

Gyerek világjátékok

Megyei körkép - A törökországi Ankarában rendezték meg a Gyermek Világjátékok elnevezésű "gyerekolimpiának" is nevezett sporteseményt.

Novothny Ottó

A különböző sportos vetélkedőkön kilencven ország háromezernél is több képviselője vett részt. Összesen tizenhárom sportágban adhattott számot tudásáról, felkészültségéről a mezőny.

A magyar színeket labdarúgók, vívók, atléták és bocsások képviselték. Utóbbi két csoportban ott volt a veszprémi Göncz Anna (VEDAC), valamint a lókúti Nagy Gábor (Bakony BC).

Az emlékezetes körülmények között lebonyolított eseményen Göncz a 4x100 méteres síkfutásban harmadik helyen célbaérő (hét ország indult) magyar társulat tagja volt, míg 300 méteres gátfutásban hatodik helyen zárt.

A házigazdáknál népszerű sport a bocsa, így nem véletlen, hogy e sportág mezőnye volt a legnépesebb, harmincöt nemzet indulhatott. Nagy Gábor (a Reguly iskola is segítette utazását) 13 évesen a legfiatalabb rajthoz álló volt. Egyéniben kilencedik lett, míg párosban a budapesti Vlasits Marcellel az oldalán tizenhat duó közül az előkelő ötödik helyen végeztek.

Érdekesség, hogy a női bocsa Európa-bajnokságnak is a török főváros ad otthont júniusban. A magyar csapatban ott lesz Schofhauzer Éva is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!