Sport

2011.05.04. 12:33

Judós viadal itt is, ott is

Megyei körkép - A Veszprém megyei judózók folyamatosan lépnek tatamira különböző eseményeken.

Novothny Ottó

Zircen a városról elnevezett hagyományos, tizenharmadik alkalommal megrendezett vetélkedőn szlovák és magyar cselgáncsozók mutatták be tudásukat, összesen 260-an.

A megyei klubok közül (23 szakosztály nevezett) a veszprémi, a balatonfüredi, az ajkai és a pápai képviselői is ott voltak, természetesen a házigazdák mellett.

A zirciek közül aranyérmet nyert Piedl Erik, Szili Martin, Piedl Erik, Tóth Bálint, Bicski Ádám, Kovács Kristóf, Vincze Balázs, Németh Anna (valamennyien Vincze Judo Klub). Közülük Piedl E. és Szili serdülő és ifjúsági korcsoportban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

A veszprémiek színeiben Takács Regő, Huvelda Ádám, Gazda Patrik, Hajdu Balázs, Ender Tamás, Fülöp Bence, Horváth Levente, Horváth Réka, Takács Boglárka érdemelt ki aranyérmet.

Székely Zoltán, Györe Attila, Nagy Rácz Kornél, Bartus Brigitta, Bartus Melinda a balatonfürediek képviseletében vehette át az elsőségért járó díjakat.

Az ajkaiak közül Horváth Áron, Dáni Daniella győzött, míg a Pápai Bakony JC-s Sági Dániel is diadalmaskodott.

Emellett természetesen az említett klubok judósai több ezüst- és bronzérmet, illetve pontot érő helyezéseket is kiérdemeltek. A csapatok versengésében a zirciek a második, a veszprémiek a harmadik helyen végeztek.

A Domonkos László Judo Egyesületet és a magyar színeket képviselte a 19. Vinko Samarlic nemzetközi cselgáncs versenyen Windischmann Bence. A Szarajevóban lebonyolított vetélkedésen Bence a serdülők között minden riválisát legyűrte, míg az ifjúságiaknál a végső győztestől kapott ki, majd a vígaszág megnyerésével a harmadik helyen zárt.

A diósdi diákolimpián népes mezőnyben a veszprémi Ágoston Áron győzött, klubtársai közül Ender Tamás és Kékesi Szabolcs harmadik helyet szerzett.

Az ausztriai Grazban is tatamira lépett Windischmann Bence, a nemzetközi tornán egyébként negyven csapat 293 judósa adott számot felkészültségéről. A veszprémi sportoló három ellenfelén hámozta át magát végső győzelemig. Klubtásai közben Győrszentivánon vetélkedtek. A 200 fős mezőnyben tizennyolc veszprémi volt.

Első helyen végzett Ender, Dobronaki Marcel, Hergovics Soma, Jászvári Erik, Gazda. Ezüstérmes lett Ágoston Réka, Ágoston Á., Horváth L., Kapcsándi Lóránt, Hergovics Luca, Vajda Martin, Jászvári Alíz. Harmadik helyezettként zárt Fülöp, Hajdu, John Dávid (utóbbi serdülő és diák kategóriában is). Ötödik lett Kékesi Sz., Kékesi P. és Zámbor.

Címkék#judo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!