Sport

2011.06.28. 08:18

A viharos szélben is jól haraptak a halak

Veszprém - Fennállásának húszéves jubileumát nagyszabású programokkal tették feledhetetlenné a Kádártai Sporthorgász Egyesület tagjai.

Tremmer Tamás

Szinte napra pontosan két évtizeddel ezelőtt, 1991. június 28-án alapították a Kádártai Sporthorgász Egyesületet. Az alapító tagok közül nyolcan még ma is aktív tagjai az egyesületnek. Őket külön is köszöntötte dr. Horváth László egyesületi elnök a születésnapi "összejövetelen", amit a hétvégén a kádártai Bánya-tó partján tartottak.

A pecások megadták a módját az ünnepségnek. A jubileum kapcsán nagyszabású családi napot szerveztek. Délelőtt tartották az immár hagyományosnak mondható családi horgászversenyüket, amelyre összesen 34 család nevezett. Hiába volt viharos erejű a szél, a pecások összesen 117 kilogramm halat fogtak ki a tóból.

 


A versenyt Gáncs Sándor és családja nyerte 18 300 grammal, mögöttük végzett Sándor László és családja (12 568 gramm), valamint Márton László családja (8340 gramm). A legnagyobb hal Bazsó Árpád szákjába került, aki egy 4770 grammos pontyot emelt ki a vízből.

Míg délelőtt az aktív, délután a könnyed kikapcsolódás volt soron. A horgászok megtekinthették a Kisbakony Tánccsoport előadását. A berhidai lovasok bemutatóját is nagy érdeklődés kísérte, majd a kicsiket és a nagyokat kocsikáztatták. Bakonyvári Sándor operetteket adott elő, de este is kapott feladatot, ő húzta, harmonikázta a talpalávalót. A napot nagyszabású tűzijáték zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!