Sport

2011.06.27. 10:34

Lábat lerakni szigorúan tilos!

Tihany, Balatonfüred - A Balaton Bike Festen a kerékpársport legextrémebb műfajai is nagy sikerrel képviseltették magukat. Az új bringapark sem okozott csalódást.

B. Virág Rita

A kerékpárosok már a múlt hét közepén birtokba vették Balatonfüredet és Tihanyt, ahol immáron harmadik alkalommal rendezték meg Közép-Európa legnagyobb bringás eseményét, a Balaton Bike Festet.

A pénteken újonnan átadott bringaparkra nagy figyelem hárult, hiszen nemzetközi szintű mezőny gyűlt össze a dirtversenyekre. Előbb eső, majd hőség nehezítette a résztvevők dolgát, ám a trükkzsákból így is számtalan ámulatba ejtő flikk-flakk, eszement szaltó és elképesztő ugrás is előkerült. A triálviadalon sem kellett senkinek csalódni: technikás és nehéz pályákon igyekeztek minél kevesebb lábletétellel és hibaponttal végigugratni a farönkökből, sziklákból, óriási csődarabokból ki- és felépített, olykor pedig vizesárokkal nehezített szekciókon.

A bringapark közvetlen közelében alakították ki a tereptriatlonosok kerékpáros és futópályáit. Így az érdeklődőknek nem kellett sokat gyalogolni, ha még egy látványosságra vágytak. Végül a tereptriatlonosok Tihany helyett a füredi Kisfaludy strandról indulva teljesítették az úszást, majd innen buszokkal, autókkal érkeztek meg a hajógyárral szemközti területre. Az erőpróba igazán nézőcsalogató volt, hiszen a rendezők úgy oldották meg a pályák kialakítását, hogy két nagy kört alakítottak ki, ahol kívül a bringások, belül pedig a futók szorgoskodtak, vagyis  egyszerre nyomon lehetett követni mindkét számot.

Szólnunk kell még azon sportolókról is, akik a különböző erősségű és távú túrákat teljesítették. A szervezők ugyanis  azokra a bicajosokra is gondoltak, akik pusztán a mozgás öröméért bringáznak. A kirándulásokon a Balaton-felvidék legszebb részeit járhatták be a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!