Sport

2011.07.11. 13:00

Rövidebb táv a média nagydíjon

Balatonaliga - A rekkenő hőség ellenére több mint száz egység állt rajthoz hétvégén az V. Uniqua Balaton Regatta idei második futamán, az úgynevezett média nagydíjon.

Horváth Gábor

Hazánk egyik legnagyobb vitorlásverseny sorozata Balatonaligán folytatódott. Az időjárás nem fogadta kegyeibe az indulókat, hiszen a rendkívüli meleg mellett szélcsend is volt.

Az olimpiai bajnokok, és médiamunkások erősítette mezőnyt mindez nem zavarta, mindenki megpróbálta így is a legtöbbet kihozni hajójából. Az eredeti távot végül a versenybíróság csökkentette le, így húsz kilométer helyett csak nyolc-kilenc kilométert kellett megtenniük a résztvevőknek. A leggyorsabban - egy óra 21 perc alatt - ez a Gardazzurrának sikerült.

A remek hangulatú eseményen többek között Borkai Zsolt MOB-elnök, Kovács István olimpiai aranyérmes ökölvívó, Szabó Bence kétszeres ötkarikás győztes vívó, valamint Horváth Gábor szintén kétszeres olimpiai első kajakos is fedélzetre szállt.

Eredmények
yardstick I. osztály: 1. Gardazzura-Fonyód TV (kormányos: Simó Béla), 2. Kepi (Czédula Tibor), 3. Papagena (Kisdaróczi János).
Yardstick II: 1. Albatros (Kétszeri Csaba), 2. Marhajo (Groó Géza), 3. Dolce Vita (Sáfián László).
Yardstick III: 1. Vándor Rebell (Gál István), 2. Catullus Maximus (Balázs Gábor), 3. Hablaty (Stankovics Réka). Médiafutam: 1. Gardazzura, 2. Vándor Rebell, 3. Bolero-Mohács TV (Somos Zsolt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!