Sport

2011.08.02. 16:41

Népszerű volt az F1 Csatorna Rubik-kockája

Mogyoród - A lapcsoportunkhoz tartozó F1 csatorna nevében minden évben kedveskedünk valami ajándékkal a Formula-1 hőseinek, hadd tudják, mi az a magyar vendégszeretet!

Motorsportcsatorna

Idén az egyik legismertebb magyar játékra, a Rubik-kockára esett a választásunk, teljesen véletlenül, és függetlenül attól, hogy a Hungaroring Sport Zrt. is éppen Rubik Ernő találmányát rakatta fel dizájnelemként a jegyekre. Gyakorlatilag sikerült odaadni mindet, egy sem maradt, fél nap sem kellett a mutatványhoz.

Egy pilóta volt, aki nem ismerte ezt a logikai játékot, de megőrizzük inkognitóját, nem akarjuk leégetni vele. A győzedelmes Jenson Button is természetesen megkapta, azonban ez a még vele készült adásban sem lesz nagyon látható, mert akkora tömeg volt körülötte, de örömmel nyugtázta, hogy persze, ismeri, sőt Angliában is kapható! Rubens Barrichello nem volt ilyen lelkes, az ajándékot elfogadta, azonban képet nem engedett csinálni. Nico Rosberg ugyan szintén örült neki, sőt fényképezni is engedte ezt, a sajtósa azonban később visszaszaladt, hogy nem használhatjuk fel marketingcélokra.

Ahogy azt vártam, Adrian Newey már természetesen játszott kockával, de mondtam neki, hogy ha egy mód van rá, ezt ne tervezze át, ez így jó, ahogy van. Nevetett ezen. Akiből viszont szintén sikerült lelkesedést kiváltani (pedig rettentő nehéz), az nem más, mint a Formula1 atyaúristene, Bernard Ecclestone! Örömmel elfogadta, sőt jót mosolygott azon, amikor közöltem vele, hogy ne aggódjon, ez tényleg eredeti magyar termék, nem kínai - kicsit viszonozván neki a tavalyi szellemességét a Szent Korona környékén, nemhiába angol, érti a humort.

A legnagyobb mutatvány viszont egyértelműen a Williams-boxban történt, ahol Frank Williams szintén ragaszkodott hozzá, hogy csomagolják ki neki a kockát, hadd próbálkozzon vele egy kicsit, de ez már egy más és különleges történet, amit majd még a héten elolvashatnak...

Különösen Vitaly Petrov lelkesült fel, gyakorlatilag egyből letépte róla az átlátszó műanyag csomagolást, és kevergetni kezdett nagy átéléssel. Nehezen akarta elhinni, amikor közöltem vele, hogy Magyarországon is vannak olyan fiatalok, akik 15 másodpercen belül kirakják. Őrültek, közölte szimplán, értékeli a teljesítményt, de ő nem lenne hajlandó naponta órákat tekergetni.

További képek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!