Sport

2011.12.23. 18:54

Véget ért az idei esztendő a falmászóknál

Veszprém - Lezajlott az év utolsó fordulója is a Magyar Sportmászó Bajnokságban: a Padányi Kupa után elkészítette az összesített végeredményt az országos szövetség.

B. Virág Rita

Elkészítette a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség a sportmászó bajnokság összesítését, amiből kiderült, a Veszprémi Sportmászó Egyesület kiemelkedő eredményeknek örülhetett. A kötél nélküli mászás, vagyis a boulder kategóriában a serdülőknél Strommer Soma a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg a felnőtt nőknél Imrei Kata ugyancsak bronzérmesként zárt. Meilinger Kata negyedik (felnőtt nők), Leitold Márton (ifjúsági A) hatodik lett.



A nehézségi mászásban négy dobogós hely jutott a VESE-nek. Strommer Soma bajnok lett, Dely Luca (ifi A) és Imrei Kata második, míg Leitold Márton harmadik. Meilinger Noémi itt is negyedik helyen végzett. A felnőtt férfiaknál Strommer László ugyancsak negyedik lett, Molnár Gergely pedig ötödik.

A gyorsasági kategóriában öten kaptak érmet éves teljesítményükért. Strommer Soma megnyerte korosztályát, Imrei Kata másodikként fejezte be az esztendőt. Leitold Márton, Meilinger Noémi és Molnár Gergely nyakába bronzérem került, míg Strommer László a negyedik helyet szerezte meg.
A csapatok versenyében a VESE a szegedi Meteora, valamint a fővárosi Klébi után a harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!