Sport

2012.03.22. 12:58

A FIFA fizetné a jövőben a válogatott játékosok biztosítását

A jövőben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fizetné a válogatott játékosok biztosítását, amikor azok a nemzeti együttesekben szerepelnek.

MTI/AP/Reuters

Joseph Blatter FIFA-elnök azt is közölte csütörtökön az európai szövetség (UEFA) isztambuli kongresszusán, hogy szeptembertől léphet érvénybe az újítás, amennyiben a szervezet tagjai elfogadják azt májusban a budapesti közgyűlésen.

A FIFA ezzel követheti az UEFA-t, amely már januárban jelezte, hogy a június 8-án kezdődő Európa-bajnokság kapcsán a válogatottban megsérülő futballistákra 55 millió eurós biztosítási összeget tett félre, melyet esetleg még növel is.

Az európai klubokat tömörítő szervezet (ECA) annak nyomán követelte ezt a lépést, hogy a holland Arjen Robbennek hat hónapot kellett kihagynia, miután megsérült a 2010-es világbajnokságon, s a fizetését a rehabilitáció alatt klubja, a Bayern München állta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!