Sport

2012.03.26. 15:46

Egy lépéssel közelebb áll a Sümeg

Sümeg - A férfi röplabda NB I-ben a kilencedik helyért küzdő Sümegi RE a párharc első felvonását megnyerte a Debrecen ellen.

B. Virág Rita

Sümeg-DEAC 3:2 (22, 23, 21, 11, 8)
Sümeg, 300 néző. V.: Mezei, László.
Sümegi RE: Soós, Bedőcs, Németh Z., Apáti, Lakics, Kaposi. Csere: Bogdán (liberó), Gőczi, Madár, Nagy. Edző: Gőczi István.

Hullámzó játékkal kezdett mindkét csapat, egyik fél sem tudott két-három pontnál nagyobb előnyt kicsikarni. A hazaiaknál Lakics vitte hátán a társakat, jó ütőteljesítményt nyújtott, míg Soós a sáncaival tűnt ki. Többek között nekik köszönhetően az első két szettet a végjátékban a maga javára döntötte el a Sümeg.

A harmadik felvonásban is a házigazda kezdett jobban (8:6, 10:7), ám nyitásfogadási problémák miatt a Debrecen előbb egyenlített, majd fordított (10:10, 11:14). Hiába kért időt Gőczi István, mert tanítványai nem tudtak megálljt parancsolni a vendégeknek.

A negyedik szettben érezhető volt a sümegiek játékán az idegi fáradtság, ami főleg nyitásrontásokban és nyitásfogadási hibákban mutatkozott meg. A Debrecen 6:6 után meglódult, és ettől kezdve simán begyűjtötte az egyenlítést jelentő játszmát.

Az ötödik részben a sümegi kezdőhatos szurkolóik buzdítása közepette már végig irányított. A Sümeg végül könnyedén nyerte az ötödik játszmát.

Gőczi István: - A meccs egészét tekintve megérdemeltük ezt a sikert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!