Sport

2012.03.10. 18:07

Két bajnoki, négy pont

Ajka, Budapest - A labdarúgó NB II szombati játéknapja után mindkét Veszprém megyei alakulat elégedett lehet.

Novothny Ottó

FC Ajka - Kozármisleny 2:2 (1:0)

Ajka, 300 néző. FC Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther - Kovács (Péter 72.), Horváth, Szabó - Major, Mihalecz, Gaál (Szalai 21.). Edző: Jákli Péter. Kozármisleny: Sólyom - Fodor, Tasselmájer (Karacs 40.), Fellai, Wittrédi (Schmidt 77.) - Tóth, Koller, Rácz (Asztalos 55.), Kiss - Gyánó, Vég. Edző: Márton Gábor.

Sárga lap: Kovács 7., Pákai 41., Major 50., Sallér 60., Szalai 67., Gunther 73., ill. Koller 13., Rácz 37. percben.

A 17. percben ajkai szabadrúgás után Szabó a tizenhatos vonalon lövés helyett az ötösön álló Gaál elé ívelt, aki azonnal a kapuba vágta a labdát, 1:0.

Az 52. percben lábról, lábra gurult a labda az ajkai tizenhatos előtt, végül Wittrédi kapta jó ütemben és egy csel után tizenöt méterről a kapuba lőtt, 1:1

A 62. percben sokadik ajkai labdavesztés után a kozármislenyi támadás végső fázisában Kiss keresztbe lőtte a kapu előtt a labdát, Gyánó pedig az üres kapuba gurított, 1:2

A 85. percben Major szögleltét a nagy lendülettel érkező Pákai az ötösről fejelte a léc alá, 2:2.

Végig a Kozármisleny játszott fölényben, az Ajka utolsó tíz percre szedte össze magát és ekkor megszerezhette volna a három pontot.

FTC II- Veszprém FC 1:3 (0:1)

Albert stadion, 400 néző. V.: Kovács J. (Péter, Hofbauer). Ferencvárosi TC II: Hermány - Maróti (Nyilasi 60.), Vattai, Holman, Vass - Fülöp, Morales, Gárdos, Batik - Peszmeg (Varga 46.), Birtalan (Papp 67.). Edző: Lipcsei Péter. Veszprém FC: Tarczy - Garai (Ihász 80.), Császár, Lang, Bosnjak - Nikolin, Hevesi-Tóth, Molnár, Thiago (Leitold 85.) - Eggman (Pálfi 74.), Bali. Edző: Vágó Attila.

Sárga lap: Gárdos 38, Vass 57., ill. Molnár 32., Hevesi-Tóth 42., Lang 89. percben.

Kiállítva: Batik a 90., ill. Bali a 90. percben.

Már a harmadik percben vezetéshez jutott a Veszprém FC: Nikolin jobboldalról elvégzett szögletét Hevesi-Tóth 10 méterről fejelte a kapuba, 0:1.

A szünet után ismét három perc telt el, amikor Bosnjak szerzett labdát az ellenfél tizenhatosán belül, centerezését Császár lőtte a kapuba, 0:2.

Az 51. percben Lang adott jobboldalról középre, Bali próbálta megszelídíteni a félmagasan érkező labdát, majd az érkező Thiago lövését a kapus paskolta a hálóba, 0:3.

A 69. percben Tarczy vetődött ki egy labdára, majd Varga a kezei közül a kapuba sodorta a játékszert, 1:3.

A végén mindkét szakvezetőt elküldte a kispadtól a játékvezető, majd egy kakaskodás után kiállította Batikot és Balit is.

A VFC értékes és fontos három pontot szerzett, jó formában, ötletesen, végig magabiztosan futballozott. Az egyetlen kritika csak az utolsó perces kiállításért érheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!