Sport

2012.05.04. 08:09

Emlékhelyet szeretnének az elhunyt elnök tiszteletére

Úrkút - Az NB I-es Haladás és a másodosztályú Ajka lesz az úrkúti labdarúgócsapat vendége azon a tornán, amelyet a helyi sportegyesület május 16-án rendez közelmúltban elhunyt elnöke tiszteletére.

Horváth Gábor

Az Úrkút SK vezetője, Tenk Csaba tavaly novemberben hunyt el, a klub szeretne méltó emlékhelyet állítani az egykori kiváló sportembernek.

- A tragédia személyesen is mélyen érintett mindenkit az egyesületnél, amely egy nagy családként működik. Szeretnénk méltóképpen emlékezni elhunyt tagunkra, sokat gondolkodtunk, ez hogyan lehetséges, végül úgy határoztunk, emlékhelyet alakítunk ki pályánkon - számolt be a tervekről Vágfalvi Norbert elnök, a megyei első osztályú csapat edzője.


 
- A család is pozitívan állt az ötlethez, hiszen Csabinak mindene volt a sport. Ő már sajnos nem lehet ott a mérkőzéseken, de a szellemiségét mindenképpen szeretnénk megőrizni. Az ajkai vezetőség segítségével május 16-án 17 órai kezdettel hármas tornát rendezünk, amelyen az első osztályú Szombathelyi Haladás, az NB II-es FC Ajka és a mi csapatunk vesz részt. A körmérkőzéses kupa bevételét az emlékhely kialakítására fordítjuk, ezért szeretnénk, ha minél több szurkoló látogatna ki a találkozókra  mondta el Vágfalvi Norbert, aki hozzátette: az emlékhelyet még ebben az idényben szeretnék felavatni.

Az emlékművet a sporttelepen, közvetlenül a játéktér mellett helyeznék el. Az úrkúti együttes magabiztosan vezeti a megye I tabelláját, ha úgy alakul, hogy bajnok lesz a csapat, a bajnokavatással kapcsolnák egybe az eseményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!