Sport

2012.10.12. 14:10

NB II:: Otthon Ajka és Veszprém is nyerni akar

Ajka, Veszprém - A válogatott elfoglaltsága miatt a hétvégén a legmagasabb szintű bajnoki focit az NB II-es csapatok nyújtják. Mindkét megyei klub hazai pályán fogadja verhető riválisát.

Novothny Ottó

A veretlen és negyedik Ajka a 14. Baját látja vendégül. Az ellenfél éppen az elmúlt fordulóban villantott egyet: legyőzte a Gyirmótot.

- Nem szeretem azt a kifejezést, hogy kötelező győzelem - szögezte le Németh Zoltán, az ajkaiak mestere. - Kétségtelen, hogy mi vagyunk az esélyesek, noha azt a gyirmótiak elleni Baja-sikert nem szabad elfelejteni.

- Döntetlenben az Ajka áll az élen.

- Ezek az ikszek akkor érnek majd valamit, ha most folyamatosan elkezdünk nyerni. Az első ilyen állomás a mai meccs a Baja ellen. Egyébként legutóbb Sopronban igazságos eredménynek tartottam a pontosztozkodást, azt hiszem, elégedetten utazhattunk haza.

- Kevésbé mondható el majd ugyanez a szombati találkozóról, ha nem nyernek.

- Ebben közöttünk nincs vita, hiszen minden mellettünk szól. Természetesen nem szabad lebecsülni az ellenfelet, mint ahogy félvállról sem vesszük őket. Győzni akarunk.

A Veszprém FC viszont egyre nagyobb bajban van: mindössze a 12., igaz, a sereghajtót fogadja szombaton 15 órakor.

- Borzasztóan szégyellem magam a kaposvári első félidőért - vallotta be Vágó Attila, a VFC szakvezetője. - Elgondolkodtató volt a játékosok hozzáállása, miközben sorban hagytuk ki a helyzeteket. A huszonnegyedik óra után vagyunk már, de még látok esélyt a felzárkózásra.

- Ilyenkor szokták mondani, fejben kell rendet tenni.

- Így igaz, ez volt a célunk a héten. Még mindig vannak sérültjeink (Tarczy, Nikolin, Burcsik, Vágó, Eugene, Osváth), miközben a részben helyettük játszók közül nem mindenki élt a lehetőséggel.

- Ha szombaton nem nyernek...

- Ez elképzelhetetlen. Mindenáron győznünk kell, nincs mentség, nincs indok egyéb eredmény esetén. Itthon kell tartanunk a három pontot. Az látszik, hogy a mezőny sűrű, három zsinórban megnyert meccsel a legjobbak közé lehet feljutni. Nekünk a jó sorozat első állomása lehet a közlekedésiek legyőzése.


Bármilyen meglepő, a két vendégcsapat ellen a szombati házigazdák az előző szezonban nem tudtak győzni. Az Ajka Baja összecsapás előbb gól nélküli, majd 1:1-es (gólszerző Major) döntetlent hozott. A veszprémiek mérlege ennél is rosszabb: hazai pályán 2:2-es pontosztozkodás (gsz.: Bosnjak, Novothny), ezt követte a fővárosi találkozó, ahol ugyan az ifjú Osváth betalált, de erre három góllal válaszoltak a fővárosiak. Szombaton 15 órakor egyszerre lehet javítani a mérlegeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!