Sport

2012.12.07. 16:05

A tizenhatodik Mikulás-rali

Veszprém - Volt már ugyan kétszáz pilótánál is több az évzáró versenyen, de a szervezők tökéletesen elégedettek az idei száztízzel is. Azt mondják: ebben a helyzetben ez a realitás.

Novothny Ottó

- Az unalomig ismételt gazdasági problémák idején nevezhetjük akár meglepőnek is a száz feletti autót - kezdte Lakatos Róbert főszervező. - Ötven licences pilótát és hatvan  hobbiversenyzőt láthatnak az érdeklődők. Lesz sztárstartolónk is: Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakos. 

- A tavalyi győztes az országos bajnokságot is megnyerte. 

- Kazár Miklós valóban nyert nálunk, aztán az idén remekül ment az ob-n is. Természetesen itt lesz vasárnap, miközben igyekszünk meglepetéssel is szolgálni: lesz olyan gyorsasági szakasz, amely korábban nem szerepelt a műsorban. Ugyanakkor az változatlan, hogy a királyszentistváni és a szentkirályszabadjai speciális etapokhoz érdemes kilátogatni, mert klassz pillanatokat csíphetnek el azok, akik élőben kíváncsiak az eseményekre.  



A tizenhatodik Mikulás-rali igazi téli kalandot kínál annak, aki a helyszínen nézi a száguldó autókat (Fotó: Gáspár Gábor)


- Nyugodtabb nézelődésre adhat lehetőséget a szervizpark.

- Ezt az aréna parkolójában találhatják majd a nézők. Vasárnap már a reggeli órákban ott lesznek az autók, és napközben is szinte végig megtekinthetők. 


- Még az sem kizárt, hogy szó szerint téli futam lesz a Mikulás-rali.

- Az eddigi tizenöt alkalomból csak kétszer volt olyan szerencsénk, hogy havas, jeges pályákat tudtunk "biztosítani a résztvevőknek". Erre vasárnap is van esély. Ami viszont már biztos: hideg, fagyos lesz az idő, ami egyáltalán nem baj, mert látványosabbá, izgalmasabbá, emlékezetesebbé teszi az élményeket. 


A 16. Global 200 üzletház-Mikulás-rali (december 9., vasárnap) részletes programja. 1. gyorsasági szakasz: Szentkirályszabadja 9.03, 2. sz.: gyártelep-8-as út 9.31, szervizpark: arénaparkoló, 11.06. 3. gyorsasági szakasz:  Szentkirályszabadja 11.50, 4. sz.: gyártelep-8-as út 12.18, szervizpark: arénaparkoló, 12.52. 5. sz.: gyártelep 14.17, cél, szervizpark: arénaparkoló, 14.37. 



Kajakból ül át a négykerekűbe

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozó egy Suzukival és a legtapasztaltabb hazai navigátorok egyikével, Kerekes Józseffel párban próbál szerencsét. - Először 2000-ben kacérkodtam a ralival, amikor a mecseki futamon a felvezető autót vezettem. A vasárnapi nyilván egészen más lesz, itt most teljesíthetem régi vágyamat és ralizhatok. Nyilván egyetlen célom lehet: végigmenni és jól érezni magam. Persze az sem baj, ha valakit megelőzök, de ha nem, akkor is élvezni fogom. Nekem egyébként Audi 6-osom van, azzal nem mernék 


A szurkolók két helyre mehetnek  

A tizenhatodik Mikulás-ralin száznál is több autó startol majd el vasárnap reggel.Az évzáró versenyen tét nélkül, látványosan autózik majd a mezőny, ami persze nem jelenti azt, hogy ne akarna minden résztvevő minél előbb beérni a célba. Ez egyértelmű törekvés, ami biztosítja a látványt és az izgalmat.A szervezők óhaja természetesen ettől függetlenül a régi: minden érdeklődő tartsa be az utasításokat, mert a rali veszélyes üzem, ezért figyeljenek a nézők egymásra és a rendezőkre is. 







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!