Sport

2013.01.23. 13:39

Újra együtt: Kis Gergő ismét Farkas Andrással edz

Január 7-e óta ismét együtt dolgozik Farkas András edző és Kis Gergő olimpiai hatodik helyezett úszó. A páros augusztus közepén vált el egymástól.

Novothny Ottó

Akkor utazott el Kis Gergő Dubajba, majd november közepén érkezett vissza Magyarországra.

- Soha nem gondoltam volna, hogy világszínvonalú sportoló ilyen rövid idő alatt ennyire leépüljön - kezdte Farkas András a londoni olimpia hatodik helyezettjének mestere. - Ha még néhány hónapig marad, akkor örökre elveszik a sportág számára Gergő, ebben biztos vagyok.

- Furcsa lehet most együtt dolgozni, miután meglehetősen viharos volt az elválás.

- Nézze, különösebben nem beszélünk a múltról, mindketten tudjuk, hogy ki volt a hibás a történtekért. Felesleges lenne, ha minden alkalommal odaszúrnám neki a véleményemet. Mindkettőnk a közös munkára koncentrál, mert vannak bőven céljaink, melyeket szeretnénk elérni. 

- Vegyes, vagy csak gyors? Ez volt a legfontosabb kérdés, amire korábban választ kerestek.

- Fogalmazhatnék úgy is, hogy még most is tart ez a folyamat. Mindenféle munkát végzünk, mind a négy úszásnem szerepel az edzésprogramban. 

- Érdekes lehetett a dubaji felkészülés is...

- Gergő elmondása alapján, napi négy-öt kilométert úszott és amikor már kezdett volna elfáradni, akkor vége volt a tréningnek. Az ő szervezete az ilyen jellegű munkát nem bírja, ez egyértelmű. Neki teljesen mást kell csinálnia és most ezt is tesszük.

 

 

Újra együtt dolgozik az ajkai páros: Farkas András és Kis Gergő (Fotó: Gáspár Gábor)

- Ilyenkor mindent elölről kell kezdeni, vagy azért vannak "jogok", melyeket érvényesíthetnek?

- Gergő olimpiai hatodik helyezett, ami azt jelenti, hogy az augusztusi világbajnokságra 400 és 1500 gyorson is megvan a szintideje. Az a dolgunk, hogy olyan formába lendüljön, amely alkalmas a jó szereplésre. Becsületére legyen mondva, szenved, edz, nagyon komolyan dolgozik. 

- Legközelebb mikor kell számot adnia tudásáról?

- Márciustól minden hónapban vannak ellenőrző versenyek, ezeken majd kiderül, hogy mit tud. Meggyőződésem, hogy fel fog állni és ott folytatja, ahol a londoni események idején abbahagyta. Erős fiú és most nagyon elszánt, mindenképpen bizonyítani akar. Nyilván számára sem könnyű ez a régi-új helyzet, de felvállalta és csinálja. Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!