Sport

2013.02.28. 12:59

Egységben az erő

Egy biztos: az ajkai labdarúgó csapat soha korábban nem játszhatott meccset hazai pályán a téli szünetben.

Novothny Ottó

Az FC Ajka NB II-es alakulatának felkészülési időszaka végre nem csak utazásból állt. Mindez annak köszönhető, hogy a klub birtokba vehette csodaszép új műfüves pályáját.

- Mindössze háromszor próbált kifogni rajtunk az időjárás - kezdte Németh Zoltán az ajkaiak mestere.

- Kétszer tudtunk alkalmazkodni, így csak egy mérkőzésünk maradt el. Persze nem panaszkodhatunk, hiszen a körülményeink ugrásszerűen javultak és a munka javát el is végeztük. 

- Gondolom a környezet további fejlődését az eredményes szereplés elősegítheti.

- Nyilvánvaló a kettő közötti összefüggés. Egyértelmű, hogy mindent meg kell tennünk, hogy jól teljesítsünk. Úgy tűnik egyébként, hogy a hozzáállással eddig sem volt gond és biztos vagyok benne, hogy ezután sem lesz.

 

Az ajkaiak (Mihalecz) egész télen kihasználták új műfüves pályájukat, így nem kellett sokat utazniuk (Fotó: Gáspár Gábor)

- A hagyományoknak megfelelően sok tesztmeccset játszottak.

- És ezeket mi mindig nagyon komolyan is vesszük. Eredményességben ugyan kissé elmaradtunk a tervezettől, ugyanakkor annak örülök, hogy kiderültek hibáink, hiszen ez még éppen időben történt. Volt ugyanis lehetőségünk mindent megtenni azért, hogy kijavítsuk azokat. 

- Az átigazolási időszakban alaposan átalakultak a mezőnyt alkotó klubok játékoskeretei.

- Rendesen beindultak a mozgások, ez tény. Természetesen az egyesületek megerősítették a keretet. Nekünk az egységünkben van az erőnk, hiszen nálunk mindenki maradt és új emberek sem érkeztek. Lépéselőnyben vagyunk riválisainkkal szemben, hiszen jó a helyezésünk. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy minden egyes mérkőzésen kiélezett harc várható, nagyon izgalmas tavasz elé nézünk.  

- A fontos ötödik hely elérhetőnek tűnik.

- Azt gondolom, hogy a jelenlegi második helyünknél nagyobb motivációt elképzelni sem lehet: az érem karnyújtásnyira van és kizárólag mi rajtunk múlik, hogy megszerezzük-e. 

- A téli időszak egyik nagy izgalma, hogy kik ússzák meg sérülés nélkül a kemény pályát, a hideget.

- Szerintem jól állunk ebben a kérdésben is, Czanik Károly és Szabó Levente bajlódnak kisebb gondokkal, de szerencsére nincs komolybaj. Mellettük még Sallér Márk nem jöhet velünk a hétvégén, mert öt sárga lapja miatt az eltiltottak listáján szerepel.

- Az ősszel történtekhez viszonyítva találkoznak valami változással a szurkolók?

- Semmi nem indokolja, hogy belenyúljunk a csapatba. Két kérdőjel van bennem a kezdőcsapat névsorát illetően, a hétvégén döntök ezügyben. A hangulat kimondottan jó, a srácok kezdenek kijönni a felkészülés okozta fáradtságból és egyértelműen várják a rajtot. Nem szabad elfelejteni, hogy többen munka mellett csinálták végig ezt a pár hetet.

 

Ismét farkasszemet néz a két barát

Németh Zoltán hosszú évekig dolgozott együtt Csertői Auréllal. A két sportember természetesen jó viszonyban van egymással, noha a kispadon nyilván nincs barátság. Vasárnap (a hazaiak kérték az egy napos  halasztást) ismét ellenfelekként találkoznak, hiszen a Tatabányát Csertői irányítja. Az ősszel küzdelmes csatában gólnélküli döntetlen született. Németh edző ezúttal is hasonlóan nagy harcot vár, ám ettől függetlenül csapatával egyértelműen győzelemre játszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!