Sport

2013.02.18. 17:29

Húszan vettek részt a falmászó-emlékviadalon

Balatonfűzfő - Kövesdy György emlékére rendeztek mászóversenyt a helyi Serpa kalandparkban. A szervezőknél húszan neveztek.

Novothny Ottó

A mezőnyt a Veszprémi Sportmászó SE sportolói uralták, ami persze egyáltalán nem meglepő, hiszen többen közülük magyar bajnoki címet is szereztek már, sőt világbajnokságokon is szerepeltek korábban.

A Kövesdy György mászó-emlékversenyt először rendezték meg, a mezőnyt húsz sportember (képünkön Barcza András) alkotta (Fotó: Gáspár Gábor)

Érdekesség, hogy a mindössze tizennégy esztendős Strommer Soma remekül teljesített. A szakemberek szerint, amennyiben a falmászás felkerül az ötkarikás játékok programjára, akkor a fiatalembernek komoly esélye van arra, hogy ott legyen majd az olimpián. Ezúttal meg kellett elégednie a harmadik hellyel, ami mindenképpen dicséretes.

Szelestey Polgár Attila főszervező elmondta, hogy a résztvevők a Nimród kiemelt mászópálya leküzdésével kezdték a versengést. Itt Strommer László és Molnár Gergő egyaránt 22 perc, 4 másodperces csúcsot repesztett.

Ezt követte a kilenc méter magas és nyolc méter széles mászófal teljesítése, melyet első körben 8, aztán 12, végül a döntőben 15 kilogrammos hátizsák cipelése nehezített.

A rendezvényen Kövesdy György hozzátartozói különdíjat ajánlottak fel, majd a teljes mezőny élt a felajánlott lehetőséggel és a bobpályán pihente ki a fáradalmakat.

A balatonfűzfői verseny végeredménye, férfiak: 1. Molnár Gergő, 2. Torma Árpád, 3. Strommer Soma. Nők: 12. Imrei Kata, 2. Bartalis Ágnes, 3. Bara Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!