Sport

2013.02.24. 16:35

Megsemmisítő kézis vesszőfutás a Barabás mérkőzésén

Veszprém - Még soha nem láttam Róth Kálmánt, a veszprémiek mesterét mérkőzés közben leülni a kispadra. Most ez is megtörtént: a mester csapata kilátástalan játékot nyújtott bajnoki meccsen.

Novothny Ottó

VBKC-Kiskunhalas 25:38 (12:18)

Veszprém, 300 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.

Barabás KC: Víg - Hosszú 3, Planéta 2, Tóth G. 3, Palotás 1, Tóth E. 2, Schatzl 6(4). Csere: Pásztor (kapus),  Kokas 2, Regoivics, Kovács, Pelczéder 1, Horváth, Takács I. 5. Edző: Róth Kálmán.

Kiskunhalas: Pethő - Sterbik 4, Drávai 4(1), Takács II. 2, Szamoránszky 6, Barna 3, Fehér 6. Csere: Scholcz, Lengyel (kapusok), Földes 3, Tápai 1, Fauszt 3, Borkowska 2, Valovics 2, Varga 2(1). Edző: Golovin Vlagyimir.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 54, ill. 22.

Róth vezetőedző joggal dühöngött, a hazaiak rosszul játszottak (Fotó: Orosz Péter)

Szinte már az első akciónál kiderült, hogy a vendégek sokkal gyorsabban, mozgékonyabban játsszák ezt a játékot. Pillanatok alatt elhúztak (3:9) és bizony Róth Kálmán máris időt kért. A félidő közepén a veszprémi Palotás Fanni belőtte élete első NB I-es gólját és nagyjából ez az egyetlen jó hír, ami a Barabás KC játékával kapcsolatban elmondható. A halasiak szinte akkor dobtak gólt, amikor akartak, a veszprémiek sem védekezésben sem támadásban nem nyújtottak első ligás teljesítményt, 23. perc, 8:15.

A második játékrész elején nem töltöttek, csak lőttek a csapatok, 34. perc, 15:21. Hiába próbálkozott dupla emberfogással, majd nyitott védekezéssel a VBKC, képtelen volt megakadályozni a vendégek könnyed góljait, 43. perc, 17:27. Az utolsó néhány percben a Kiskunhalasból mindenki játéklehetőséget kapott (olyannyira egyébként, hogy a vendégek valamennyi mezőnyjátékosa gólt is dobott!), ezért ha a legjobbak maradnak a pályán, valószínűleg az eredmény még ennél is szörnyűbben alakul.

Ezt a mérkőzést és ezt a játékot sürgősen ki kell törölni a fiatal veszprémi csapat emlékezetéből. Elsősorban azért, mert minden bizonnyal hamarosan ugyanez a két együttes néz majd egymással farkasszemet a veszprémi Magyar Kupa bronzmérkőzésén. Addig van dolga bőven a szakmai stábnak: rendet kell tenni a játékosok fejében, mert ez a teljesítmény minősíthetetlen és édeskevés az első osztályú bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!