Sport

2013.02.05. 12:06

Munkába is állt a VFC új edzője

A korábban a Ferencvárosnál is dolgozó Nagy Tamás lett a labdarúgó NB II-ben szereplő Veszprém FC szakvezetője. A tréner hétfőn megtartotta első edzését.

Munkatársunktól

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, azért kellett új edző után néznie a veszprémi egyesületnek, mert a korábbi vezetőedzőt, Vágó Attilát kinevezték a Magyar Labdarúgó Szövetségnél a női felnőtt labdarúgó válogatott szövetségi kapitányává. A szakember és a klub úgy ítélte meg, mindkét feladat teljes embert kívánna, ezért közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Mindössze négy napig volt edző nélkül a csapat, hiszen hétfőn munkába állt az új edző, Nagy Tamás. A veszprémi születésű tréner korábban a Ferencvárosnál is dolgozott, most a Veszprém FC-vel fél plusz egy éves szerződést kötött.

(Fotó: Orosz Péter)

Cseresznyés Péter, a VFC ügyvezetője, lapunknak elmondta, a szakvezető hétfőn és kedden alaposan feltérképezte a csapatot, szerdán pedig először foglal majd helyet a kispadon, a Pápa II elleni tesztmeccsen, amely a Jutasi úti műfüves pályán 18 órakor kezdődik.

Az ügyvezető kifejtette, a célkitűzés továbbra sem változott meg - a legfontosabb, hogy a társaság kivívja a bennmaradást az egycsoportos NB II-ben.

A Veszprém FC kerete egyelőre három játékossal bővült. Sikerült két kapust is leigazolni, Kovács Attila Paksról, Dániel Csaba pedig a Ferencváros utánpótlás alakulatától érkezett. Veszprémbe igazolt a szlovákiai magyar Radványi Dávid, aki korábban megfordult a Vasasnál is. Cseresznyés Péter elmondta még, a továbbiakban még esetleg egy poszton várható változás, de amíg megegyezés nincs, addig erről bővebben nem kíván nyilatkozni.

- A csapatot alkalmasnak találom a bennmaradás kivívására, akár osztályozóval, akár anélkül. Ez egy remek kihívás, jó feladat, ezért vállaltam el és jöttem ide. Emellett a szívem is idehúz, veszprémi születésű vagyok és középiskolás koromig a városban is éltem - nyilatkozta a Naplónak a veszprémiek új szakvezetője, aki tehát szerdán dirigálhatja első alkalommal a VFC-t.

 

 

A paksiak ellen kezd a Veszprém FC

A magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették az NB II-es bajnoki menetrendet. Eszerint a VFC március 3-án, 14.30 órai kezdettel a Paks II ellen kezd hazai pályán. A záró, 30. fordulót előbbre hozták és május 1-én rendezik, így már június 1-én befejeződik a pontvadászat. A felkészülés szerdán a Pápa II ellen folytatódik, majd további öt tesztmeccs szerepel a programban. Február 9-én, Balatonfüreden, 13-án Hévízen, 16-án Pápán vendégeskedik a VFC, majd 20-án a Haladást, 23-án a Haladást II-t fogadja a bakonyi gárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!