Sport

2013.02.06. 21:40

Perez Carlos Katarba szerződött

Carlos Perez Katarba szerződik - jelentette be hivatalosan az MKB Veszprém KC. A veterán átlövő 16 esztendő után vált klubot, mostantól az Al-Shamal csapatát erősíti.

Horváth Gábor

Ahogyan szűk egy évvel ezelőtt Nagy László esetében, ezúttal is igaznak bizonyultak az egyesület környékén keringő, nem hivatalos információk.

A hét elején a Napló számolt be róla elsőként: Carlos Perez télen egyesületet válthat. Érdeklődésünket az keltette fel, hogy a bakonyiak csapatkapitánya az év első két mérkőzésén nem került keretbe, miközben sérültlistán sem volt. Megtudtuk, a 41 esztendős átlövőnek Katarból van ajánlata, amelyet bizonyára nem utasít vissza, így ha klub is úgy akarja, távozhat.

Az elmúlt bő 15 év talán legmeghatározóbb veszprémi játékosa hosszú időn keresztül elsőszámú húzóember volt az MKB-nál. Perezt, vagy ahogyan Veszprémben nevezik, Csárlit, a szurkolók imádják: nemcsak kiemelkedő tudása, vagy hatalmas lövőereje miatt lett bálvány, hanem sportág iránti alázata, klubhűsége és szerénysége is kiemelkedően szimpatikussát tette.

A hivatalos közlemény szerint a klub és a játékos megegyezett abban, hogy a kiválóság idén májusban visszatér, és elbúcsúzik a várostól, az egyesülettől és a drukkerektől.

A Magyarországra és Veszprémbe 1997-ben érkező, exkubai Carlos Perez 12 alkalommal nyert bajnoki címet, egyszer KEK-et, 2002-ben pedig Bajnokok Ligája döntőig jtutott. A magyar válogatott tagjagént olimpiai negyedik lett.Az átlövő mostantól a katari  Al-Shamal együttesét erősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!