Sport

2013.03.18. 15:24

Idegenben kapott ki a VESC

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság rájátszásának első mérkőzésén a Veszprémi Egyetem SC nem várt vereséget szenvedett a Debrecen otthonában.

Novothny Ottó

Debrecen_VESC 94:87 (25:24, 25:21, 24:23, 20:20)

Debrecen, 100 néző. V.: Gergely, Zalai, Sallai. DEAC: Nagy I. 2, Nagy II. 28/15, Balogh 4, Gal 8, Marosi 9. Csere: Takács D. 16, Reizer 4, Szendrei 2, Szarka, Bacs 2, Asztalos 19, Szihalmy. Edző: Nagy Ágoston.
VESC: Nagy R. 16/3, Oltárczy 23/12, Szabó 14, Kováts 10/9, Horváth R. 11/3. Csere: Sefcsik 5/3, Lőrincz 1, Czakó 7, Horváth O., Gáspár, Takács A., Szél. Edző: Kovács Nándor.  

Az alapszakaszban mindössze négy alkalommal hagyta el győztesen a pályát a keleti csoportban a házigazda. A vendégek ugyanakkor hétszer nyertek a nyugatiban. A hosszú és fárasztó utazás ellenére remekül kezdett a Veszprém, 0:6. A negyed közepén érte utol riválisát a házigazda alakulat, 10:9. Az egyetemisták hullámvölgybe kerültek, több lehetőséget is elrontottak, 8. perc, 16:9. Ezt követően viszont a bakonyiak percei következtek és gyorsan egyenlítettek.

 

A veszprémiek (fehér mezben Oltárczy) vereséggel kezdték az NB I/B-s pontvadászat rájátszását (Fotó: Gáspár Gábor)

 

A végjátékban felváltva estek a pontok. A második játékrészben azonnal fordított a VESC, hogy aztán nagy küzdelem alakuljon ki. Hol az egyik, hol a másik alakulat vezetett, ám egyik sem tudott két pontnál jobban meglépni ellenfelétől. Izgalmas csatát láthatott a nagyérdemű, mindkét társulat nagyon akart. Az utolsó percekben a veszprémiek nem találtak a gyűrűbe, emiatt mutathatott a szünetben az eredményjelző 50:45-öt.

A hosszabb pihenőt követően is ott folytatódott a mérkőzés, ahol korábban abbamaradt: a vendéglátók apró előnyt gyűjtöttek össze, amit a vendégek gyorsan ledolgoztak (24. perc, 54:49, 28. perc, 56:57). Aztán fordult a kocka (58:62), majd a korábban is meglehetősen rossz formát mutató játékvezetők vették át a főszerepet, 30. perc, 74:67. 

Az utolsó tíz perc elején az egyetemisták nagyon elengedték riválisukat (tették ezt ismét kényszerből, amelyben a bírák segédkeztek a hazaiaknak), 34. perc, 80:69. Ezzel el is dőlt az összecsapás, mert a hátralévő időben a házigazdák taktikus játékkal nem engedték magukhoz elérhető, illetve reményt keltő közelségbe a veszprémieket. A mérkőzés a korábbi években megszokott klasszikus forgatókönyv szerint alakult: ahogy mondani szokták, olyan hazai pályát fújtak a játékvezetők, ami mellett képtelenség volt a vendégcsapatnak a győzelem megszerzése. 

Ezen a mérkőzésen nem nyerhettek

A vendégek szakvezetője érthetően kissé pesszimistán nyilatkozott a debreceni mérkőzést követően. Kovács Nándor:  Ha azt mondanám, amit gondolok, eltiltanának, ezért csak annyit mondok: ezen a mérkőzésen nem nyerhettünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!