Sport

2013.03.07. 12:42

NB II: Kettős siker után folytatják

Az NB II-es labdarúgó bajnokságban mindkét Veszprém megyei alakulat győzelemmel kezdte a tavaszi szezont. Ezt nehéz lesz megismételni a hétvégén.

Novothny Ottó

Az FC Ajka remek mérkőzésen összességében magabiztosan győzött Tatabányán.

- Mindenképpen jól akartuk kezdeni  az évet  - mondta Németh Zoltán az ajkaiak mestere. - Ez sikerült, fogalmazhatnék úgy is, hogy szerencsére ott folytattuk, ahol a téli szünet előtt abbahagytuk. Fegyelmezetten játszottunk.

 

A veszprémiek három pont megszerzésével kezdték a szezont, a második fordulóban Győrbe utaznak (Fotó: Orosz Péter)

- A Szigetszentmiklós alaposan megerősödött a téli szünetben.

- Így igaz, náluk van a legtöbb idegenlégiós, ami nyilván egészen másfajta szemléletet hozhatott, egyértelműen nőtt például a győzni akarásuk. Ebből egyébként ízelítőt is adtak legutóbb, hiszen a Gyirmóttól vették el mindhárom pontot.

- Az biztos, hogy az idén már nem lesz furcsa a műfüves pálya.
-
Tény, hogy mi is végig ezen készültünk, de azért minden ilyen típusú küzdőtér más, így a misklósi is. Nem lesz könnyű megtartanunk ezt az előkelő pozíciónkat. 

- Nehéz a sorsolás, hiszen három idegenbeli mérkőzéssel kezdenek.

- Ez a Szigetszentmiklósnak köszönhető, mert tavaly náluk építkezés volt, ezért nem szerepeltek otthon. Tény, hogy a jövő héten még Zalaegerszegre utazunk és csak utána mutathatjuk meg magunkat szurkolóinknak. Nehéz sorozat ez, de igyekszünk mindent megtenni a jó szereplés érdekében. Ha a hétvégén koncentráltan, végig fegyelmezetten tudunk játszani, akkor eredményesek lehetünk.


A Veszprém FC is megszerezte mindhárom pontot a vendégként pályára lépő Paks II ellen. Ezúttal szintén második számú csapat, a Győr lesz az ellenfelük.

- A meccs után megbeszéltük fiúkkal, hogy miben kell még előre lépnünk - idézte fel történéseket Nagy Tamás VFC szakvezetője. - Ugyanakkor mi már a Győr elleni meccsre készültünk, kizárólag arra figyelünk. 

- A középső védők már az első csatában "elestek".

- Nehéz feladat, hogy már egy kör után sakkoznom kell. Molnár Z., Tóth, Radványi sem játszhat. Csak Császárra számíthatunk és így a középpályát is össze kell kuszálnom.

- Megvolt a "szűzbeszéd".

- Örültem a sikernek, ugyanakkor láttam a hiányosságokat is. Sok munka vár ránk, a második félidei akarásunkkal elégedett voltam. Játékban még javulnunk kell. 





Első forduló: négy pontot szereztek

Az ajkaiak és a szigetszentmilósiak őszi összecsapásán a hazaiak diadalmaskodtak. Czanik és Subicz góljaival 2:1-re nyertek a hazaiak. Az Ajka jelenleg második a  tabellán, 36 ponttal, ellenfele a hataodik helyen áll és 24 pontot gyűjtött eddig. A Veszprém-Győr tavalyi találkozója hat gólt hozott. Ebből Molnár Z., Császár és Szabó hármat jegyzett, így alakult 3:3-ra az eredmény. A VFC kilencedik helyezett 22 pontot szerezve, míg a győriek kettes csapata a tizenharmadik 13 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!