Sport

2013.04.19. 11:10

Veszprém FC: rúgd és fuss!

A 23. forduló következik a labdarúgó NB II nyugati csoportjában. Az FC Ajka rangadóra készül, ahogyan a Veszprém FC is fontos mérkőzés előtt áll.

Horváth Gábor

Az ajkaiak szombaton a Soproni VSE csapatát fogadják. Németh Zoltán együttese az előző körben a listavezető otthonában szenvedett 1:0-s vereséget, és emiatt a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza. 

- Balszerencsés mérkőzésen vagyunk túl, jól játszottunk, teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a Puskás Akadémiának, amely két helyzetéből egyet értékesített  - nyilatkozta lapunknak az FC Ajka szakvezetője. Németh Zoltán hozzátette: előző hét találkozójukból ötöt idegenben játszottak, és ebből a sorozatból nem jött ki túl jól a csapat. 

- Most ismét itthon szerepelhetünk, méghozzá egy nagyon fontos mérkőzésen. A Sopron elleni összecsapás igazi élethalálharc lesz,  hiszen, ha nem nyerünk, veszélyzónába kerülhetünk. Sajnos Mihalecz és Nagy Bálint sérüléssel, Czanik pedig betegséggel bajlódik.
A veszprémiek szintén rossz szájízzel gondolhatnak vissza az előző fordulóra, a vendég Tatabánya az utolsó percben szerzett góllal egyenlített ki otthonukban.

 

A felzárkózni igyekvő veszprémieknek (Thiago) a jövőben minden koncentrációra szükségük lesz (Fotó: Gáspár Gábor)

A VFC vasárnap a Kaposvár II alakulatát fogadja otthonában. - Bebizonyosodott, hogy ezen a pályán nem lehet futballozni, mert a talaj állapota minősíthetetlen. Focipályának sem nevezném, persze ezzel nem védekezni akarok, csak azért említem, mert emiatt úgy döntöttünk, hogy koncepciót váltunk - mondta el Nagy Tamás.

A bakonyiak szakvezetője elárulta: mostantól úgynevezett egyszerű futballra törekednek.  Felfogást váltunk, és ezentúl elsősorban a kemény, harcos, agresszív játékot helyezzük előtérbe. Rúgd és fuss, a játéktér erre alkalmas, azonban ez nem jelenti azt, hogy ebbe nem lehet minőséget, tartalmat vinni.

Nagy Tamás a vetélytárs Kaposvár II-vel kapcsolatban megjegyezte: szerencsétlen dolognak tartja a ligacsapatok életre hívását, hiszen ezeknek a társaságoknak megvan a lehetőségük, hogy valaki ellen erősebb, míg mások ellen gyengébb kerettel álljanak ki. 

- Ezzel tudatosan befolyásolhatják a bajnokság alakulását, kiszámíthatatlanná teszik azt. Nekünk azonban most nem ezzel kell törődnünk, hanem azzal, hogy mindent megtegyünk a győzelem érdekében. 



 


A második helyen álló, eddig negyven pontot gyűjtő FC Ajka szombaton 17 órakor fogadja a soproniakat, akik jelenleg 33 ponttal nyolcadikok a mezőnyben. A Veszprém FC vasárnap (17.00) látja vendégül a Kaposvár II csapatát. A bakonyiak a tizenegyedik pozíciót (26 pont) foglalják el, a Somogy megyei-ek a tizenharmadikok (19 pont).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!