Sport

2013.05.27. 13:40

Drámák, ütközések, előzések

Nyirád – A hétvégi ralikrossz Európa-bajnokság egyik legjellemzőbb eseménye az volt, hogy a legerősebb kategória döntőjében négyszer változott a dobogósok sorrendje.

Novothny Ottó

Emellett is szinte mindenben lehetett részük az érdeklődőknek, amit a sportág legjobbjainak felvonulásától elvárhatnak: borulások, káprázatos előzések és nem utolsósorban elfogadható magyar szereplések. Utóbbira remek bizonyíték, hogy a nyolc hazai pilóta mindegyike pontszerző helyen végzett a motorsportarénában.

A supercars kategóriában a ralivilágbajnok Petter Solberg szereplését kiemelt figyelem kísérte, ám hiába: a pilóta elsősorban defektje miatt nem tudta beverekedni magát a döntőbe, összességében a kilencedik helyen végzett. Egyébként magyar sem volt a hatos fináléban, amely látványos csatát hozott. Az első három helyért keményen küzdöttek a résztvevők, szinte folyamatosan változott a sorrend, a végén a svéd Hansen ünnepelhetett, aki egyébként a tizennégyszeres Európa-bajnok Kenneth Hansen fia. Az összetettben változatlanul Timerzsanov vezeti a pontlistát.

 



A super 1600-ban a lett Nitis kiemelkedett a mezőnyből, itt csak a további dobogós helyezésekért ment a harc. A magyarok itt sem mutathatták meg tudásukat, közülük a legjobb, Luigi tizedik lett. A touringcarsosoknál kevesen neveztek, itt az előfutamok után azonnal döntőzött a mezőny: Fodor a nyolcadik helyen zárt.

Eredmények, supercars: 1. Hansen (svéd), 2. Timerzsanov (orosz), 3. Jeanney (francia), 9. Solberg (norvég), 10. Harsányi, 11. Mózer, 14. Vass. Super 1600: 1. Nitis (lett), 2. Rakhmatulin (Orosz), 3. Eriksson (svéd), 10. Luigi, 11. Bánkuti, 14. Gorácz, 16. Ujházi. Touringcars: 1. Lundh (svéd), 2. Castoral (cseh), 3. Tohill (ír), 8. Fodor. Az idei ralikrossz Európabajnokságon kilenc egykori kontinensbajnok és egy ralivilágbajnok is számot adot tudásáról, és a nézők cseppet sem csalódtak: a várakozásnak megfelelően a körpályás autóversenyzés minden „kellékéből” kaptak ízelítőt. Solberg mondta: – Ez a sportág, ez a show állhatna előrébb az autósportok rangsorában, de még csak az út elején járunk. Egyébként kitűnően érzem magam Nyirádon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!