Sport

2013.05.17. 12:10

Viszlát és jó napot Veszprém!

Eseménydús napok/hetek előtt áll a megyeszékhely férfi kézilabdaklubja, amely elbúcsúztatja története egyik legjobbját, de tovább erősödik, nem mellesleg újabb bajnoki aranyérmet zsebelhet be. Három az egyben sajtótájékoztatót tartott pénteken az MKB Veszprém KC.

Horváth Gábor

Az esemény, amelyen a klub képviselői mellett részt vett Porga Gyula polgármester és Fekete György a Pick Szeged klubigazgatója, apropója a szombaton rajtoló bajnoki döntő volt, de kezdésként még az MKB-Pick csatánál is - ha lehet így fogalmazni - rangosabb mérkőzést jelentettek be a bakonyiak.

Az egyesület június kilencedikén (16.30) egy Veszprém-Világválogatott összecsapással búcsúztatja el legendás játékosát, Carlos Perezt.  - Carlos Perezt mindenki ismeri, ő a klubhűség mintaképe. Szeretnénk tőle méltóképpen elköszönni, ezért szerveztük meg a találkozót, amelyre igazi klasszisokat hívtunk meg - mondta el Kálomista Gábor.

A veszprémi klub társelnöke megjegyezte, a meghívottak közül Sterbik Árpád, Ivano Balic, Kiril Lazarov, Marko Vujin, Filip Jicha, Momir Ilic, Carlos Ruesga, Nikola Karabatic, Ivo Diaz, Urios Fonseca, Olafur Stefansson, Dejan Peric, Pásztor István, Éles József és Zlatko Saracevic már jelezte részvételét.

 



Hozzájuk csatlakozhat még Markus Ahlm, Bjarte Myrhol és Zarko Sesum is. A világválogatott edzői teendőit Mocsai Lajos, Zdravko Zovko és Csoknyai István látja majd el. Csárli nemcsak a kézilabdavilágnak, hanem a mi veszprémi közösségünknek is ikonja.

- Örülök, hogy ilyen rangos esemény keretében tudjuk neki megköszönni a nálunk töltött 16 évet  - fogalmazott Porga Gyula, aki hozzátette: Veszprém Pro Urbe díjat adományozott a kiválóságnak, aki valószínűleg a meccs szünetében kapja meg a rangos kitüntetést.

A kubai származású Carlos Perez 1997-ben igazolt a bakonyi megyeszékhelyre, a 42 éves átlövő idén februárban szerződött Katarba. A veszprémiekkel 13-szor lett magyar bajnok, 12-szer kupagyőztes, nyert KEK-et és BL-döntőt is játszott. Perez az egyik legjobb játékos, aki valaha is veszprémi színekben játszott.

- Ő és a szurkolók is megérdemlik, hogy méltóképpen búcsúzzon - fűzte hozzá Hajnal Csaba, az MKB sportigazgatója, aki bemutatta a csapat legújabb játékosát, a THW Kiel együttesétől szerződtetett szerb balátlövőt, Momir Ilicet.  

- Azon kevés játékosok közé tartozik, aki tudja, hogy kell BL-t nyerni. A legmagasabb szinten kézilabdázik, nagy öröm, hogy minket választott. Szeretettel fogadjuk, kívánjuk, hogy érezze magát jól és segítségével legyen még sikeresebb a csapatunk.

- Jó napot kívánok Veszprém! - köszönt minimális akcentussal a szerb klasszis, hozzátéve: mindent elkövet, hogy a következő két hónapban tovább fejlessze magyartudását.  - Boldog és büszke vagyok, hogy Veszprémben játszhatok. A világ legjobbjának tartott csapatból jövök. Mindent megnyertem, amit meglehetett nyerni, de szeretnénk új klubommal is a BL négyes döntőjébe kerülni, és akár a trófeát is elhódítani. Sok ajánlatom volt, de biztos vagyok benne, hogy a legjobb döntést hoztam  - nyilatkozta a szerb, aki a német bajnok színeiben nemrég épp az MKB-t búcsúztatta a BL negyeddöntőjében.

 



Ilic Veszprémbe költözése előtt pályafutása harmadik BL-győzelmét arathatja. Természetesen a sajtótájékoztatón a bajnoki döntőről is szó esett.  - Kicsit ideges vagyok, hiszen nagyon fontos párharc következik. Biztos vagyok benne, hogy a Szeged jó teljesítmény nyújt majd, nem lesz könnyű dolgunk - mondta Carlos Ortega vezetőedző.

- Tisztességgel felkészültünk, motiváltan és harcosan várjuk az összecsapást. Tudjuk, hogy a Veszprém erősebb nálunk, de odatesszük magunkat és a végsőkig küzdünk. Nívós, sportszerű mérkőzéseket várok - nyilatkozta Fekete György, a Tisza-partiak klubigazgatója.



Százezer dollár lesz a dobás tétje

Az Egyesült Államok profi sportvilágából importált játék mutatkozik be az MKB Veszprém-Pick Szeged mérkőzés szünetében. A próbálkozóknak kilenc méterről kell a kapu felületén elhelyezett lyukba találniuk, aki sikerrel jár, a játék szponzora jóvoltából százezer dollárral gazdagodik. A mezőny négy hírességból áll, többek között Görbicz Anita is dob, a többieket úgy sorsolják ki a jelentkezők közül. A meccs szombaton 12.30-kor kezdődik. A két csapat kedden Szegeden folytatja a finálét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!