Sport

2013.06.24. 14:27

Elkezdte a felkészülést a bajnokságra a Pápa

Hétfőn 16 órakor megkezdte a felkészülést a Lombard Pápa első osztályú labdarúgócsapata az NB I 2013/2014-es pontvadászatára. A soron következő élvonalbeli labdarúgó-bajnokság július 26-án, pénteken rajtol.

Napló sport

A bakonyaljai klub futballistái háromhetes pihenőt követően álltak ismét munkába, és így Tóth Bálint legénysége öt héten keresztül gyakorolhat a startra. Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a 2013/2014-es kiírás sorsolását, amelyre a papírforma alapján nem nagyon lehet panasza a Lombardnak. A sárga-feketék az első fordulóban az egyik NB I-es újoncot, a másodosztály nyugati csoportját magabiztosan megnyerő Puskás Akadémiát fogadják a Perutz Stadionban. A második játéknapon a nemzetközi kupában érdekelt Honvédhoz látogatnak Szűcs Lajosék, majd azt a Kaposvárt látják vendégül, amelyet rendszerint legyőznek hazai környezetben.

A negyedik körben az NB II keleti csoportjából feljutott Mezőkövesdnél vendégszerepel a csapat.

Persze a rajtig még egy sikeres felkészülést is abszolválniuk kell a pápai focistáknak.

- Hogyan zajlik majd a Lombard Pápa felkészülése az előttünk álló hetekben?

- A harmadik hét kivételével végig Pápán készülünk a bajnoki rajtra - nyilatkozta a Naplónak Tóth Bálint, a Lombard Pápa vezetőedzője. - Július 8. és 12. között Lipóton edzőtáborozik majd a csapat. A felkészülés alatt sok mindenről lehet beszélni, de az majd úgyis csupán a pontvadászat során derül ki, hogy mennyire sikerült  összerakni a csapatot.

- A sorsolásról mi a véleménye?

- Nincs értelme túl sokat rágódni a dolgon, a sorsolást úgy kell elfogadni, ahogy van. Teljesen felesleges előre kijelenteni, hogy kedvező vagy éppen hátrányos számunkra a menetrend. Erre a kérdésre is majd csak menet közben kapjuk meg a választ.

- De azért nyilván örömmel vették, hogy hazai pályán kezdenek.

- Igen, nagyon jó dolog hazai környezetben  játszani az első fordulóban, ugyanis nem árulok el vele nagy titkot, ha azt mondom: minden csapat számára mindig rendkívül fontos a jó rajt a bajnokság kezdetekor. Nekünk is kizárólag a győzelem megszerzése lehet a célunk a szezonnyitón.

- Eszlátyi István személyében már megvan az idei nyár első pápai igazolása. Ön személy szerint mit vár a Lombard új csatárától?

- Természetesen gólokat várok tőle, aztán a közeljövőben meglátjuk, hogy mindez hogyan néz majd ki a gyakorlatban. Remélem, a Pista bebizonyítja majd, hogy nem véletlenül szemeltük ki, és az élvonalban is megállja a helyét.

- Egy korábbi beszélgetésünk alkalmával úgy fogalmazott, minden csapatrészbe szeretne erősítést jelentő labdarúgókat igazolni. Hogyan áll a keret megerősítése?

- Konkrétumokról egyelőre még nem tudok beszámolni. Zajlanak a tárgyalások, de nagyon nehéz egyezségre jutni a klubokkal. Persze jó lenne minél előbb a keretben tudni az új játékosokat, hiszen nem szerencsés, ha a szezonkezdet előtti napokban csatlakoznak futballisták a csapathoz.

 

Jövő hét kedden lesz az első meccs

Szemán György, a Lombard Pápa klubigazgatója kérdésünkre megerősítette, hétfőn több próbajátékos is érkezett a klubhoz tesztelésre. Szombaton egymás közti játékkal zárja a felkészülés első hetét a csapat, amelynek az érkezők mellett minden bizonnyal távozói is lesznek. A következő napokban több labdarúgó sorsa is eldőlhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!